Как да си приготвим домашна паста за зъби

Спестява пари, приготвя се лесно, ухае приятно и освен всичко това ще ви избави от постоянната нужда да използвате паста за зъби от супермаркета, която в повечето случаи съдържа редица вредни съставки. Времето за приготвяне на домашната паста за зъби е всичко на всичко 5 минути.

Какви продукти са необходими

Първото, от което се нуждаете, е ⅔ чаша сода за печене (или сода бикарбонат). След това добавете една пълна чаена лъжица с морска сол. Към тези две съставки прибавете 15 капки натурално етерично масло от мента.

Разбира се, ментата е избирателна. Ако имате лични предпочитания към друг вид етерично масло или аромат, то тогава това е въпрос на личен избор. При всички положения обаче, никое друго етерично масло не може да ви предложи тази типична свежест. След като сте смесили тези съставки заедно, прибавете вода докато се получи желаната от вас консистенция.

А не е ли содата абразивна и не наранява ли зъбния емайл?

Всъщност пастите за зъби, които се продават по магазините, имат много по-силно и ясно изразено абразивно действие върху зъбния емайл. По тази причина, хлебната сода не представлява опасност за здравето на зъбите, а тъкмо обратното.

Ами етеричните масла? Те безопасни ли са за консумация?

Първо трябва да започнем от там, че се предполага, че вие няма да гълтате пастата си за зъби. Етеричното масло не е направено за пиене, но от друга страна пастата за зъби също не е направена, за да се консумира. Просто след като измиете зъбите си изплювайте всичко в мивката както правите при всяко нормално миене на зъби.

Къде да си съхранявам домашно приготвената паста?

Най-подходящо е да я държите в стъклена чаша или буркан на мястото, където съхранявате четката си за зъби. не съхранявайте на твърде топли места.

Трябва ли всеки да си има своя собствена паста, или можем да ползваме една обща с другите членове на семейството?

Това е въпрос на личен избор. Ако ви е неприятно, че и други хора ползват вашата паста, тогава пригответе си своя чашка или бурканче.

Как точно се използва домашната паста?

Много е просто – намокрете четката, поставете малко паста на нея и след това търкайте.

Толкова ли е ефективна, колкото и пастите за зъби от супермаркета?

Да, дори повече. Ако имате неприятен дъх на лук или чесън дори ще свърши много по-добра работа и ще ви избави от лошия дъх.

А пастата за зъби от магазините опасна ли е?

Не, пастата за зъби, която се продава в магазините, не е опасна за зъбите. Това обаче не означава, че домашната не може да е по-добра. Просто в домашната паста виждате как става всичко, а и използвате продукти, които са ви до болка познати от ежедневието.

Как да си приготвим домашна паста за зъби
4.3 (86.38%) 47 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения