Как да си приготвим крем за тяло у дома

Приготвянето на крем за тяло у дома е една идея по-сложно от това да си приготвите шампоан или балсам, но е също едно що годе лесно начинание, което не бива да ви плаши. Разбира се, понякога може и да не се получи от първия път, но това не означава, че трябва да се отчайвате. Винаги можете да опитате повторно и обикновено ефектът е по-добър.

Първо изберете съставките:

– Маслото

Можете да опитате различни комбинация от масла и мазнини, но аз ще ви предложа една, която се приема най-масово от хората – обикновено не предизвиква алергични реакции, не е твърде мазна. Става въпрос за комбинацията от масло от гроздово семе, слънчогледова и шафранова мазнина.

Гроздовите семена съдържат антиоксиданти, а слънчогледовата и шафрановата мазнина са богати на витамини и минерали. В най-голямо количество е витамин Е. Бихте могли да използвате също олио от макадамия, бадем или лешници. Може да използвате и инфузирано масло от невен.

– Восъкът

Препоръчително е да се използва пчелен восък, но имайте предвид, че количеството се налучква трудно, защото всеки пчелен восък е различен в зависимост от времето през годината и от цветята, от които пчелите са го направили.

– Водата

Можете да използвате всякаква вода, но ето ви една идея – може вместо вода да ползвате чай от лайка например. Много е полезен и ще окаже много добър ефект на кожата ви.

– Емогулатор

Тази роля се играе от продукта боракс. Той ще свърши работата на консервант, а ако купите по-голямо количество, то може да се ползва и при други домашни рецепти, например за различни миялни препарати.

– Други добавки

Може да включите масло от какао или от манго, витамин Е и други. Можете да включите някое любимо етерично масло, което ще направи домашния крем още по-полезен. Най-препоръчителни са етеричните маска от чаено дърво и лавандула. не прекалявайте с тях, защото имат много силен аромат. Използвайте до 10 капки.

Как се приготвя?

Поставете маслата и восъка в топлоустойчив съд. Стоплете съставките в микровълновата докато се стопят и се смесят. Получената смес трябва да стане много гореща, почти с температура на кипене. След това добавете маслото и продължете да разтапяте сместа.

В същото време в друг съд кипнете водата, добавете към нея боракс и разбъркайте. Когато имате две горещи и напълно еднородни смеси (едната с маслата, а другата – с вода и боракс), внимателно сипете вода към маслото с восъка. Внимавайте, защото ако нещо пръсне към вас може да ви изгори. Когато ги смесите бъркайте за да се получи кремава консистенция.

Когато всичко се е смесило в еднородна кремообразна маса можете да добавите етеричните масла. 10 капки стигат. Продължете да бъркате още. Когато достигнете до желаната плътност и аромат, прехвърлете в чиста кутийка или бурканче. Изберете нещо, което да позволява да бъркате с пръст вътре.

Полученият крем има чудесен ефект върху тялото и ръцете, но може да е малко силен и тежък за лице.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com