Как да увеличим пространството в гардероба

Знаете ли, че само за един уикенд с малко инструкции и помощ от интернет можете да се сдобиете с нов гардероб за вашата спалня и то без да сте експерт дърводелец с изключителни умения?

Ако се налага да копаете в планина от дрехи, за да се докопате до любимия си суитчър, значи е време да предприемете някакви действия по въпроса. И тук не става въпрос за нещо сериозно, а просто за това да оптимизирате пространството на своите шкафове така, че да имате повече рафтове, а празните пространства, които не могат да се използват, да сведете до минимум.

Разбира се, можете и просто да си купите нов шкаф, но най-вероятно това ще ви струва два или три пъти повече. А и няма гаранция, че ще ви свърши по-добра работа.

Първа стъпка.

Първото, което трябва да направите е да вземете точните мерки на вашия гардероб и по-точно мерките на всяко място, на което планирате да поставите нови рафтове. Важно е да разполагате с данните до милиметър. Знайте, че дори и най-малкото разминаване ще ви създаде куп затруднения.

Втора стъпка.

Поръчайте необходимите плоскости от шперплат. Поръчайте толкова, колкото са ви необходими и не се притеснявайте – не са скъпи и ще ви свършат добра работа.

Трета стъпка.

Купете всички необходими болтове, гайки и крачета, на които бъдещите рафтове да легнат. Предвидете по-голямо количество и не се тревожете ако останат. Подобни неща никога не са излишни в един дом и ако не можете да ги оптимизирате на момента, то все някога ще ви потрябват.

Четвърта стъпка.

Направете необходимите дупки с дрелката на местата, които са предвидени за поставянето на рафтчетата. Бъдете изключително прецизни. Внимавайте да не се нараните, както и да не направите на шкафа дупка на погрешното място. Премисляйте и чак тогава действайте. Както гласи старата поговорка “два пъти мери, един път режи”.

Пета стъпка.

Поставете не само рафтове, но и чекмеджета. Поставете ги там където има възможност. Имайте предвид, че именно чекмеджетата са идеята, която може да спести най-много място във вашия дом. Те се отварят и затварят по възможно най-спестяващ ценно пространство начин.

Позволяват на малка площ да поставите голям брой дрехи. Обикновено в повечето случаи повечето гардероби имат куп място за закачалки за костюми и връхни дрехи, но не е предвидено достатъчно място за дрехите, които носим най-много в ежедневието.

И именно това можете да използвате – да намалите пространството за закачалки като направите рафтчета за дрехи и чекмеджета.

Следвайки тези 5 прости стъпки ще можете да освободите много пространство в своя дом и мястото в гардероба драстично ще се увеличи и оптимизира.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com