Как да чистим със зехтин

Може би няма много неща, които да могат да се сравнят и да ни се харесат толкова, колкото малко прясно изпечен хляб, натопен в ароматен зехтин. И освен това, зехтинът е един изключително полезен и определено важен елемент в готвенето, поне за повечето от нас.

Но този прекрасен продукт има има и редица качества, които се простират далеч извън пределите на кухнята. Вижте за какво става въпрос:

1. Със зехтин можете да почистите старите си чугунени тигани.

Направете паста за търкане със зехтин или друго растително масло и една чаена лъжичка готварска сол. Търкайте с твърда четка, след това изплакнете с топла вода и ще видите колко чисти ще бъдат те. Няма да остане и следа от загоряла и залепнала храна или друга нечистотия.

2. Със зехтин можете да почистите боя от ръцете си.

Втрийте малко маслиново олио в кожата си, оставете го да попие добре за около поне 5 минути, след което се измийте обилно със сапун и вода. Боята ще изчезне или поне ще избледнее значително.

3. Зехтинът може да заличи драскотини от кожени мебели.

Напоете малко количество маслиново масло върху памучна кърпа и го втрийте в нараненото място на вашата кожена мебел с леки кръгови движения.

4. Зехтинът ​​пази от напукване мебели от ратан и популярните през лятото плетени мебели.

За да помогнете на мебелите от ратан и плетените мебели да се предпазят от напукване и нацепване, леко втрийте малко количество топло маслиново масло в мебелите с мека кърпа.

5. Придава блясък на неръждаемата стомана.

За допълнителна лъскавина и блясък, изсипете малко количество зехтин върху кърпа и полирайте докато прецените, че е необходимо.

6. Зехтинът може да полира до съвършенство дървени мебели.

Комбинирайте 2 чаши зехтин с 1 чаша лимонов сок или оцет. Нанесете малко количество от сместа върху дървените мебели с мека кърпа. За да се изгладят драскотини в дървени мебели със светъл светъл цвят, търкайте с разтвор от равни части зехтин или друго растително масло и лимонов сок.

Зехтинът притежава изключителни качества, които както се вижда, се простират далеч извън това, което сме виждали и предполагаме. Макар че тази статия се опитва да разкрие пред нас някои от уникалните му качества, много от тях все още остават загадка. Със сигурност обаче, те са много повече, от колкото можем да си представим.

Интериорни решения Sunrise