Ключалка с разпознаване на пръста

Знаете ли, че съществуват десетки и дори стотици начини да обезопасите своето жилище против крадци? И най-вероятно няма да се изненадате от това, че основната част от съветите, които можете да получите засягат системата на заключване.

Може би сте чували, че съществуват възможности да инсталирате на вратата си ключалка, която да разпознава вашите пръстови отпечатъци. Нека видим за какво става въпрос и защо не – да инсталираме подобна ключалка и на нашата врата.

На първо място, този тип заключващи системи предлагат на своите притежатели възможността да отключват и заключват вратата си само за секунди с едно съвсем просто и неотнемащо никакво време сканиране на пръстовия отпечатък.

Този тип биометрично отключване и заключване е идеалното решение, което може да се вземе в дом, където хората често губят или забравят ключовете си или пък имат деца. При възрастните хора се случва доста често да не помнят къде са си оставили ключовете.

Това е нормално – с годините хората стават по-разсеяни. За тях това също е идеална възможност. В случай, че разполагате с подобно заключване едно съвсем леко прокарване на пръст е достатъчно за да отворите вратата.

Към момента на пазара има не една компания, която да предлага на своите клиенти подобни умни решения. Трябва да знаете обаче, че както всяко нещо, което предлага повече сигурност и удобство, тези заключващи биометрични системи се предлагат на по-високи цени и наистина струват доста повече в сравнение с една съвсем обикновена ключалка например. Удобството обаче без никакво съмнение си заслужава парите.

Как точно функционират тези умни ключалки и наистина ли не е необходимо да носим нищо със себе си?

Механизмът на работа при биометричните заключващи системи е изключително прост, което в същото време го прави много сигурен и изключително надежден. Всичко е съвсем елементарно – на конкретно място на ключалката има вграден сензор, който прочита вашият пръстов отпечатък без грешка и без разминаване.

Знаете, че пръстовите отпечатъци на всеки човек са уникални и това прави този тип заключваща система изключително надеждна. При прочитане на правилния пръстов отпечатък, тя активира езичето и съответно можете да си влезете у дома.

Не се набират никакви сложни кодове или пароли, не са необходими ключове. Това автоматично ви освобождава от необходимостта да се налага да ровите за ключове в чантата и постоянно да мислите къде сте ги поставили.

Тази система за отключване и заключване не изисква никакви жици или други подобни неудобства. Работи изцяло с помощта на батерии. Те не се нуждаят от специална поддръжка или честа подмяна. Веднъж поставени, тези батерии имат много дълъг живот и обикновено издържат поне една година.

Ключалка с разпознаване на пръста
4.1 (82%) 50 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения