Кои са най-полезните за здравето билки, които да отглеждате в градината си

Босилек

Тази билка може да помогне при метеоризъм, липса на апетит, порязвания, ожулвания и много, много други проблеми. Необходимо е да се събират и използват по-младите листа от растението.

Лайка

Използвайте цветовете на тази билка за чайове и мехлеми за облекчаване на храносмилането и при поява на колики, за тревожност и нервно напрежение, както и за кожни възпаления и раздразнения.

Ехинация

Ако страдате от чести настинки или грип, опитайте тази билка за облекчаване на тежестта на симптомите. Това типично американско растение обича умерения климат и не се отглежда трудно. То също така помага да се осигури помощ на имунната ви система, така че е полезно във всяко отношение.

Вратига

Използвайте листата и цветовете на тази билка за чайове; дъвчете листа, за да облекчите болката при главоболие (включително мигрена). Тази билка е също така известна с това, че оказва голяма помощ в случай на артрит и кожни заболявания.

Виолетки

С противовъзпалителните си свойства, тази билка е добро решение за екземи и кожни дефекти, както и за очистване на дробовете.

Лавандула

Дори и само ако се наслаждавате на аромата и, тази билка е доказано ефективна при нервно напрежение заради способността си да успокои нервите и да ви помогне да се отпуснете. Лавандулата също така облекчава болката. Прилага се за порязвания и натъртвания, функции като антисептик.

Маточина

Роднина на ментата, маточината е универсален тип лечебна билка, която помага за облекчаване на тревожност, безсъние, рани, херпеси, ухапвания от насекоми, метеоризъм и разстроен стомах. Тя също така ускорява зарастването на херпесите.

Невен

Добре е да се използва за слънчево изгаряне, акне, пъпки и други. Тази билка също така успокоява язви и храносмилателни проблеми.

Магданоз

Освен като декоративно присъстваща добавка в чинията със салата, магданозът е зареден с куп хранителни вещества, както и с невероятни лечебни сили. Може да помогне при метеоризъм и лош дъх.

Мента

Ако имате проблем с храносмилането или газове, отпивайки малко чай, направен от тази билка, вие ще можете да почувствате облекчението, което така желаете, съвсем скоро. Тя също така помага за успокояване на главоболието и облекчава дишането.

Розмарин

Това лечебно растение помага на паметта и концентрацията, подобрява настроението и подслажда дъх.

Градински чай

Градинския чай първоначално е бил използван като лекарствен продукт, а не като ежедневна напитка, както е днес. Той може да донесе облекчение за проблеми в устата и възпаления на гърлото.

Мащерка

Активното вещество в мащерка, тимол, е силен антисептик. Ако страдате от кашлица, конгестия, нарушено храносмилане или газове, можете да използвате тази билка.

Жълт кантарион

Говорете с Вашия лекар, ако страдате от лека до умерена депресия. Тази билка може да ви предложи облекчение. Този чай подобрява настроението и ще ви накара да се усмихнете на живота.

Кои са най-полезните за здравето билки, които да отглеждате в градината си
4.3 (85%) 36 глас[а]

Sunrise паркет София