Малки съвети за боядисване на дома

Неслучайно хората използват фразата „Моят дом, моята крепост“, когато говорим за уют и чувство за сигурност. Домът, това е мястото, където може да се отпуснем и да бъдем себе си, да избягаме дори за миг от реалността и света навън, отдавайки се на почивка.

Видът на един дом пряко зависи от обитателите му, от техните предпочитания и характер. Всички ние знаем, че периодичното почистване и подреждане са изключително важни, както от хигиенна гледна точка, така и от естетична в контекста боядисване на жилището ни.

С наближаването на топлите дни идва и времето за ремонтни дейности, когато трябва да се заемем с нелеката задача да обновим, ремонтираме и подредим жилището си. Тук нещата за изпълнение понякога биват голям брой и човек може да се обърка и изгуби сред богатото разнообразие от  предлаганите продукти на пазара.

Когато говорим за извършване на ремонт, може би едно от първите неща, които ни идват наум е боядисване на стените. Желателно е то да прави един път на две или три години, но тук нещата зависят освен от желанието и от нашите възможности.

Излишно е да споменаваме, че най-подходящи за тази дейност са летните дни, когато стаите се проветряват лесно и бързо. Най-важното при измазването на стените са две неща: да се изберат добри материали и цветове.

Цветната част от ремонта може да бъде поверена изцяло на вашето въображение, но при липса на идеи може да се поинтересувате какво пишат по тази тема различните списания и сайтове. Подборът на цветове не е нещо трудно, но изисква съобразителност и подход.

1. Избирайте с внимание

Различните цветове оказват влияние не само върху изгледа на помещението, но и върху настроението на хората. Тук важен елемент е не само това какъв цвят избирате, но и в какъв нюанс ще бъде боядисана съответната стая. Необходимо е да вземем под внимание и свойствата на даден цвят и това как те влияят на възприятията ни. Освен това цветовете могат да създават илюзия за големина или обратно – да направят просторна стая да изглежда по-малка.

2. Съчетавайте умно

Един цвят сам по себе си може да е добър избор, но какво се случва, когато искаме да комбинираме два или повече? От значение тук е не само това кой цвят ви е любим, а основната идея, която е да създадете хармонично и приятно място във вашия дом. Съчетанието на цветове трябва да бъде радост за окото, да не дразни и да ви кара да се чувствате комфортно.

3.Черпете идеи смело

Дали ще се доверите на професионалист или ще дадете всичко от себе си е личен избор. И при двата случая проучете. Съветите за боядисване на дома никога не са излишни, а вие сами ще решите кое е най-добро за вас. Проучването ще е важно, все пак цветовете са един несловесен начин да изразите своята индивидуалност и характер.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения