Може ли да се монтира камина във всеки дом

Сигурно още от деца сте си мечтали за топла и уютна вечер край камината, котката спи на земята пред огъня, светлината е приятно приглушена, а у дома цари мир, уют и спокойствие. знаете ли, че това всъщност може да се постигне изключително лесно и без особени усилия.

Знам какво ще кажете – живеете в блок, нямате условия, за да си поставите камина и други подобни. А знаете ли какво ще ви кажа аз? Че това са само оправдания. Защото можете да имате всичко, което сте си представяли с помощта на газова камина.

Може би първоначално ще останете малко разочароване, че не е същото и така нататък, но повярвайте – няма никаква разлика. Ще се изгради точно такава камина, каквато сте си я представяли, ще бъде красива и уютна, а огънят ще си гори вътре както по филмите.

С няколко допълнителни удобства обаче. Първото е, че няма да е необходимо да имате комин. Второто е бързината с която ще пускате камината – буквално за секунди, без да се налага да я разпалвате и да опушвате целия си дом.

Без съмнение, газовата камина е много по-удобна и не може да се сравнява с обикновената по отношение на удобството и хигиената. В допълнение, може да се използва комфортно дори в малък апартамент в центъра на големия град. Никакво замърсяване, неудобство или запрашаване.

Действително, комин все пак е нужен, но за целта може да се използва абсолютно всеки комин на една стандартна сграда, без значение дали от старите панелни блокове, или от новите тухлени кооперации. Монтира се камината, поставят се тръбите, които да отвеждат изгорелите газове на вън и готово.

Споменавайки за изгорели газове обаче не се смущавайте – истинските камини, които горят дърва замърсяват околната среда далеч повече от модерните газови камини.

Чудите се дали ще се налага да ползвате дърва? не се безпокойте, такава необходимост няма. Газовите камини, както самото име подсказва, работят изцяло на газ. Въпреки, че ще функционира различно обаче, ако се възползвате от услугите на опитни специалисти, вие можете да създадете в дома си камина като от романите – просто перфектна.

Единственото, за което трябва да внимавате, разбира се, са съображенията за сигурност. Спазвайте стриктно указанията за безопасност и за монтиране, не си позволявайте да нарушавате нищо и всичко ще бъде наред.

Може ли да се монтира такава камина ако няма комин? да, може и това няма да бъде никакъв проблем за нейната работа. Ако няма възможност да се използва комин, бихте могли да прокарате отвор към подходяща външна стена на жилището си според правилата за безопасност и според това кое е разрешено и кое не.

Може ли да се монтира камина във всеки дом
4.2 (84.21%) 57 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет