Направете спалнята си по-уютна

Спалнята е една от най-интимните стаи в жилището и тя трябва да е уютна, за да отговаря на предназначението си, а именно почивка, релакс и сън. Различни са предпочитанията на хората към това помещение, но има няколко основни правила, които е хубаво да спазвате.
Когато правите интериора на спалнята си на първо място трябва да изберете подходящ цвят за нея. Най-добре е да се насочите към топлите, пастелен цветове. Подходящи са светлосиньо, светлозелено, бледо розово, кремаво, бледо жълто.

Идеята е да създадете една отпускаща атмосфера. Светлосиньото и зеленото са много успокояващи цветове. Розовото създава романтика, а жълтото е весел и оптимистичен цвят. Ако изберете друг цвят бъдете внимателни, защото червения например е възбуждащ, но и много агресивен, беля е студен цвят и прави спалнята ви доста неуютна.

Нюансите са много важни. Винаги предпочитайте естествените, а не ярките. Тях ги оставете за аксесоарите в спалнята.

Мебелите са следващия важен момент. Колкото по-малко, толкова по-добре. В крайна сметка какво ви е необходимо освен легло, нощни шкафчета и гардероб. Всичко друго го оставете за другите стаи в дома си.
Това е вашата стая за почивка и леглото в нея е най-важно.

Изберете удобен и голям матрак и най-вече се посъветвайте с половинката си при избора. Все пак това е и неговата стая за отдих. Различни са вариантите за легло. Можете да го поставите в средата на стаята, да е ниско до пода или да му предадете повече класа, като изберете висок модел подобен на кралските легла.

В никакъв случай не слагайте телевизор или компютър в спалнята. И без това техниката заобикаля цялото ни ежедневие и ни напряга постоянно, не е нужно да прехвърляте това напрежение и в спалнята си. Това е мястото за почивка, секс и разбира се сън, не го опорочавайте.

Когато става въпрос за декорация и аксесоари имате малко повече свобода. Винаги можете да изберете покривало за леглото си в малко по-ярки цветове, който да съчетаете с пердетата или завесите.
Хубаво е да не претрупвате стаята с прекалено много орнаменти. Успокояващо въздействие имат кръговете и овалните форми.

Можете да поставите и няколко по-големи възглавници върху леглото си. Трябва, обаче да се съобразите с факта, че ще ги местите по няколко пъти на ден. От това определено ще зависи и техния брой.

Ако сте любител на изкуството няколко картини на пейзажи, ще създадат много уютна атмосфера, най-вече, ако ви напомнят за приятни за вас места.

Хубаво е и да осигурите и различни източници на светлина. Нощните лампи в по-приглушена светлина ще направят спалнята ви по задушевна и романтична.

Направете спалнята си по-уютна
4.2 (84.4%) 50 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com