Недостатъците да живееш с родителите си

Вече сте големи, отдавна сте навършили пълнолетие, но все още споделяте дома на родителите си. Докато това си има своите безспорни предимства, то на лице са и многобройни недостатъци. Ето някои от тях:1. Има твърде голяма вероятност вашия любовен живот да страда и устремено да върви към запад. В още по-лоши ситуации може дори да се стигне до пълна липса на любовен живот по вина на родителите и на това, че живеете с тях.

Като цяло малко родители биха толерирали това да стоите заключени с часове с гаджето си в спалнята, макар че вие вече отдавна не сте малкото им дете. Може да сте мъж или жена, да речем на 25 години и родителите ви просто да побесняват когато се усамотите там с партньор.

Още по-голям стрес за родителите е когато техния наследник започне да сменя партньорите си през определен период на време. Знаете, в любовта не винаги е лесно и човек лесно може да сгреши с избора на партньор.

2. Докато сме на вълна любовен живот е редно да споделим и това, че за много жени е недостатък да видят мъж на 25 или особено над 30 години, който все още живее с родителите си. Такива хора автоматично отпадат от групата потенциален партньор.

Интересно е, че и обратното също е в сила. Например мъжете също лесно се отдръпват от жени, които са към и над 30-те и все още са в дома на родителите си.

3. Колкото по-дълго живеете с родителите си, толкова по-малка става вероятността да напуснете дома им и да плащате наем или да изтеглите заем за жилищен кредит.

С годините човек става все по-малко предприемчив и склонен да рискува, а повярвайте, не е лесно да си в средата на 40-те и тепърва да решиш да започнеш живота си от начало. Е, все пак не е и невъзможно.

4. Без значение на колко години сте – на 25, 30 или 40, вашите родители винаги ще ви третират като дете и ще си спомнят как са ви държали в ръце като бебе. Това вреди на самочувствието, на егото и на възможността човек да разгърне своя пълен потенциал напълно.

5. Пригответе се за сблъсък на мнения. В по-лоши ситуации не е изключено дори да се стигне до трайно влошаване на отношенията, особено с по-деспотични родители. Винаги помнете, че има голяма, да не кажем огромна, пропаст между поколенията.

Не очаквайте да мислят като вас и най-важното, не очаквайте от тях да се държат по определен начин. Те ще говорят и ходят по същия начин, както и преди десетилетия. Освен това ще се държат с вас както са се държали и преди 10 или 20 години.

Не очаквайте да си кажат: “Я, нашият син вече е голям! Вече трябва да го слушаме повече!” Конфликтите обикновено възникват от най-тривиални ежедневни неща, които можем да наречем битовизми, но за които имаме различна гледна точка и за които не желаем да се съобразяваме, защото искаме да направим живота си по-лесен.

Недостатъците да живееш с родителите си
4.1 (82.5%) 56 глас[а]

Магазин за ламинат в София