Нуждаем ли се от озеленяване на междублоковите пространства

Междублоковите пространства трябва да играят ролята на двор за живеещите в блока хора. Ето защо то трябва да бъде устроено така, че да бъде интересно, уютно и красиво, да се превърне във вашето лично зелено пространство.

Качественото озеленяване на междублокови пространства е от изключително значение за всички живеещи в блока. Знаем много добре колко е важно да има къде да играят децата, къде да се разхождаме в натовареното си ежедневие, къде да спортуваме или просто къде да осъществяваме социалните си контакти.
Старият ръждясал глобус, изпочупените и изгнили пейки, няколкото вече загинали дървета и неподдържаните храсти трябва да останат в миналото.

Време е да осъзнаем че озеленяването на пространствата около дома ни са важни за самите нас и за подобряването на нашия живот. Развитието на ландшафтната архитектура и екстериорният дизайн позволяват безброй интересни и същевременно практични решения за междублоковите пространства и кварталните градинки.

Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание в озеленяването на тези пространства е да осигурим безопасни места за игра и разходка на нашето бъдеще, а именно децата. Състоянието на повечето детски площадки в София и страната са под всякаква критика и те представляват по-скоро опасност, отколкото място за забавление.

Навсякъде в развитите страни, хората мислят как да се развиват в тази посока и да направят кътовете за игра достъпни за всички, безопасни и същевременно интересни. Озеленяването на тези кътове от своя страна не е просто безцелно засаждане на храсти и дървета. То трябва да бъде осмислено и изпълнено от професионалисти в тази област, за да изпълнява функцията си както трябва.

Същото се отнася и за останалите площадки и кътове за отдих. Вече няма места, където спокойно да се разхождаме или да спортуваме, без риск да настъпим нещо, което не искаме да настъпваме. Важно е да осъзнаем че искаме или не гледката около блока оказва въздействие върху нас всеки ден, когато отиваме на работа или просто разхождаме кучето
Всеки от нас сам трябва да поеме отговорност към себе си и към съседите си. С неголеми усили можем да превърнем междублоковото пространство в кът, който ще ни е приятно да посещаваме. Засаждането на цветя и декоративни треви например винаги е добро решение. Вместо да отглеждате зарзават в градинката пред блока, погледнете напред и направете интересен цветен кът например

С общи усилия и не много средства можете да превърнете това пространство в мечтания кът за отдих и забавление. Ако се обърнете към специалистите в тази област, можете да постигнете мечтаното озеленяване на заобикалящите ви зелени площи без много средства. Все повече хора се обръщат към фирми за озеленяване за поддръжка и възстановяване на тревните площи пред блока.

Нуждаем ли се от озеленяване на междублоковите пространства
4.3 (86.22%) 45 глас[а]

Sunrise-bg.com - Ламинат и паркет