Нямате място у дома – превърнете килера в дрешник!

Старите панелни жилища масово са доста по-обширни от тези, които ще откриете в новите тухлени кооперации. По-големи обаче, не винаги означава по-оптимизирани. В повечето случаи имат големи коридори, перални помещения, килери и така нататък. Някои от тези екстри обаче в наши дни не са толкова ползваеми.

Малцина имат нужда от килер, където да съхраняват зимнина, при условие че супермаркетите са претрупани с всичко през цялата година и то на доста атрактивни цени. Тогава какво да направим с това, което така или иначе имаме у дома? Как да оптимизираме пространството в максимална степен?

Това, което днес масово хората имат в по-голямо количество от преди са дрехи (и разбира се играчки за децата). Често възниква проблема къде да съхраняваме всички тези дрехи и как да им намерим място. Спалните и без това не са много големи и като поставим един огромен гардероб площта просто се стопява до минимум. В същото време килера стои празен или натрупан с натории, които плачат да бъдат изхвърлени на боклука.

Ето ви една много добра идея за оптимизиране на пространството у дома: изхвърлете ненужните вещи от килера и превърнете помещението в дрешник. Там можете да съхранявате дрехи и обувки на всички членове на семейството и всеки да си има свое място.

Разбира се това, че килера става дрешник не пречи да има известно пространство в единия ъгъл, където да поставите например прахосмукачката. Ако все пак искате да имате малко пространство за някой и друг буркан или нещо подобно, все пак може да се намери решение. Просто вземете по-висок гардероб, под който да остава известно пространство, което да може да се оптимизира за ваши други нужди.

Превръщането на килера в дрешник ще освободи много повече пространство от колкото можете да си представите, че е възможно. Всъщност това може да направи стаята да изглежда два пъти по-просторна и функционална, особено ако живеете в по-малко жилище, където всеки сантиметър е ценен. На мястото на гардероба можете да си направите например кът за почивка с кресло, масичка, нощна лампа и кош със списания да речем.

Още по-ценно е пространството в детската стая, където живее повече от едно дете. Знаете, малчуганите имат нужда от пространство за игра и място, където на спокойствие да разпиляват книжки, играчки и да редят пъзели по земята. Това ще помогне да се сдобиете с необходимото място и да дадете на децата малко въздух в собствената им стая.

Не на последно място килерът-дрешник ще осигури на вашите дрехи пространството, от което се нуждаят. Да, това не е шега. Всъщност доста често ограниченото пространство принуждава хората да натрупват дрехите си на камара една върху друга, което ги прави смачкани и негодни за носене точно в този момент, в който са най-необходими. Ясно е, че никой гардероб не е голям колкото цял килер, така че там най-накрая ще дадете на своите дрехи простора, от който се нуждаят.

Нямате място у дома – превърнете килера в дрешник!
4.3 (85.88%) 51 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет