Обков за алуминиева дограма – превръща дома в непробиваема крепост

Няколко са нещата, които включва всеки един обков за алуминиева дограма. Той се състои от панти, брави, дръжки и различни по себе си механизми. Конкуренцията между фирмите за производство на дограма е изключително оспорвана. Причината за това е изобилието на пазара, което ни се предоставя. Както се казва: „За всеки по нещичко.“. Но не към това се стреми клиента, основната му цел е сигурност, спокойствие и качество.

Какво представлява обков за алуминиева дограма?

Пантите на свой ред могат да бъдат двойни, тройни, а също така и такива, служещи за тежки врати. Бравите са най-вече ролкови или езикови, съществуват и за тройно заключване. Изборът е твърде колоритен, като това се отнася и за останалите елементи на обкова. Механизмите са крайно разнообразни и биха паснали добре за всеки един дом.

Двуосовият механизъм  притежава повече точки на заключване, което гарантира пълното затваряне на вратата или прозореца. Долната панта дава възможност за регулация. Това създава удобство и предпоставка за по-лесното монтиране на прозореца. Обков за алуминиева дограма е една чудесна и оправдана инвестиция. Освен, че създава условия за по-лесно монтиране, а и от друга страна дарява с повече сигурност и спокойствие.

Кой е „добрият обков“?

Добър обков е онзи, който поддържа безпроблемното движение на вратите и прозорците и осигурява дългата им експлоатация. От него зависи дали през зимните ветровити месеци ще ни духа вятър или ще усещаме студ и дискомфорт в нашия дом. Ако от него цари качество, то нашите панти не биха провиснали. На външен вид не се отличават значително. Но инициалите на всяка фирма са прецизно изписани на повърхността им.

Дограмите биват разпределени на висок, среден и нисък клас, спрямо своята доказаност във времето. На пазара съществува далеч по-богато разнообразие. Прави ни впечатление, че много от производителите предлагат един – два модела, които вече са доказали качеството си и са успели да се утвърдят сред конкурентните модели.

Надеждност и начин на отваряне

Различните системи притежават свой характерен начин на отваряне. Те биват: хоризонтално, вертикално, комбинирано, тип хармоника или посредством плъзгане. Обков за дограма тип „хармоника“ позволява огромна площ за преминаване, при отворени врати. Подходящ е за веранди и други големи помещения. Отварянето тип „препълзяване“ е с изключително високо уплътнение на крилата. Подходящо е за балкони и други по-малки коридори и стаи.

Цялостната сигурност на дограмата е комплексно решение. То зависи най-вече от качеството на всеки един отделен елемент. Не по-маловажен е и професионализмът, с който се изпълнява всяка сглобка. Важно правило е гаранцията, която ни дават търговците, на всяка една част от механизма.

Защо ни предоставя сигурност, спокойствие и комфорт?

Нека започнем от комфорта, който ни бива предоставен. Той се дължи на непроменливите температури през горещите летни дни и студени зимни вечери. Възможността в помещенията, в нашия дом да не навлиза студен въздух и топли вълни, е осъществима благодарение на качествен и надежден обков.

Ако сме решили да нанасяме промяна у дома, свързана със сигурността и спокойствието, то важно и изискващо от нас е да заложим на професионализъм и висок клас елементи, изграждащи обков за алуминиева дограма. Това е една добра и оправдана инвестиция в бъдещето.

Интериорни решения Sunrise