Как да бъдем артисти при озеленяване на двора

Какво е общото на художника и градинаря? Това не са ли две различни дисциплини? Не, артиста и градинаря използват въображението си за добиването на материалната форма на своя труд. Въображението използвано за нарисуването на картина и използването на определени правила ни дават своеобразен шедиовър.

Главния акцент съпоставен с правилните цветове, перспективата, пространствената дълбочина са все правила изучавани и повтаряни с годините от артиста. Правилното озеленяване в двора е шедиовъра на градинаря.

Зелената картина е платното, завладяващо ни с положителни емоции, карайки зрителните рецептори да скачат по формите, да откриват всеки път нови акценти в зелената галерия. Едно подходящо озеленяване ще допринесе за необикновенната визия на двора ни, така че той да бъде уникален, да пресъздава нашия характер, който радва посетителите в дворния имот.

Както похватите в картините, които често отразяват по-различната действителност от реалността, така и зеленината подходящо офермена ще ни донесе този различен свят, който ние искаме да внесем в градината. Нюансите на цветовете, допълнени с дълбочината на формите и тяхната маса е материалната страна на художествения похват. Въображението е градивната единица за нас.

Правилния избор на декоративна растителност, подходящото определяне на положението на растителността в пространството на двора, оформянето на земната структура (хумусния слой) в определена форма, това са все похвати на художествената черта на характера ни, а несъмнено в човека се крият много възножности, които той дори не подозира. Появили се на яве, чрез озеленяване на двора, тези положителни черти ще ни превърат в страхотни градинари с положение, ако не в обществото то поне във фамилната среда.

Искате да знаете няколко трика за успех в озеленяването?

Вие вече ги знаете, те са вътре във вас, потърсете ги дълбоко в себе си и ще ги откриете. Вашият двор е средата, която добре познавате. Знаете слабите и силните места на дворното пространство, остава само да акцентирате в определени зони за постигане на успех.

Скриите грозните места със засаждане на растителност. Намере плюсове, там където привидно няма шанс за развитие. Дайте шанс на подсъзнанието си за креативен вариан, обогатете вече съществуващите зелени площи, като засадите дръвче, дайте му цялото внимание от което има нужда. Едно осветление, прикрито в храста, осветяващо цветният масив е приказна симфония от светлина в двора.

Бъдете скулптор работещ не с длето, а с ножица. Нужно е само да махнете излишното и вече имате истински шедиовър от храста. До преди това той е бил неугледен, а след миг форма на изкуството, благодарение на вашата плодотворна мисъл. Вие сте художника в озеленяването, въображението е двигателя ви.

Бъдете писател, изписвайки символи в тревната площ. Как ли става това? Декоративните камъчетата са страхотен трик. Посипани в определяна форма в зелената площ и подходящо подбраната цветова багра на камъка ще ни донесат уникален резултат в света на озеленяването.

Чудите се каква инвестиция е нужна за озеленяване на двора?

Всично зависи от желанието ви за пресъздаване на необикновена градина, от площта за озеленяване в дворното пространство. Несъмнено има много фактори, които зависят за крайната цена за озеленяване. Потърсете специалисти, допитайте се до фирми за озеленяване, повечето фирми могат да консултират безплатно. Поискайте ландшафтен проект от тях въз основа на изикванията и въображението ви. Разбира се, ако имате време опитайте сами.

Важно е да реализирате мечтаната градината в реалност, инвестицията в духовното удовлетворение е от първостепенна важност за нас като разумни същества. Постигането на душевен мир в домашна среда е гарнция за дълъг позитивен живот, за нас и цялото семейство.

Какви са ползите за нас от подходящо озеленяване?

Не пестете средства за озеленяване,защото ползите са наистина много. Здравословната среда за организма, дадена от растителността е страхотен плюс. Чистия въздух, който дават растенията е несравним, а прашния въздух в града е враг за нас.

Дърветата са своебразни пазители на микро климата в двора. Високата дървестна маса защитава нас, като улавя мръсния въздух и го превръща в чист кислород даващ ни здравословен живот.

Всяко дърво е потенциален обект за изграждане на детска къщичка в него. Мечта на всеки малчуган. Социалните взаимоотношения в двора са добър повод за озеленяването на градината. Вечерите прекарани с приятели под шумоленето на листата от прохладния вятър е невероятно изживяване, бъдете част от този спектакъл, като го имате в двора си.

Във всеки човек се крият редица притаени качества, за които дори не подозираме. Направете така, че талантът ви да излезе на яве. Покажете на себе си и другите, че изкуството се крие у всеки индивид. Не бъдете артисти само в озеленяването.

Предлагайте позитивизма на другите като ги насърчавате да бъдат творци. Човекът е човек, поради необятните възможности на своето въображение. Обичайте природата, стремете се по-често да бъдете част от нея и творете, реализирайте мечтите си, борете се за тях и тогава ще постигнете абсолютното щастие в битието си.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения