Какви билки да включим в своята билкова градина
  • 26.12.2020

Всяка една домакиня се стреми към това да си осигури максимален комфорт, удобство и здравословен начин на живот. Сигурно сте наясно с това, че наличието на билки във вашата градина е пряк път към постигането на крепко здраве и силен имунитет, който да се преборва с множеството вируси, върлуващи през цялата година. В тази статия ще споделим с вас изключително полезни съвети, свързани с отглеждането на билки в градината, както и това към кои по-точно да насочите вниманието си, така че да не изпитвате затруднения, свързани с тяхното отглеждане.

Развитие на растенията – основни фактори, които им влияят
  • 13.12.2020

Вероятно малка част от вас знаят с точност онези няколко фактора, които успяват да повлияят върху развитието и растежа на растенията. Сигурни сме обаче, че не съществува човек, който да не е чувал поне веднъж в живота си, че цветята, подобно на хората, се нуждаят от също толкова любов и внимание и ако искаме да се радваме на китни и благоуханни градини в домовете си, то задължително правило е да им осигурим всичко онова, от което те се нуждаят.

Модерна градина – какво трябва да знаем
  • 30.11.2020

Всеки един собственик на къща, разполагаща с дворно пространство, се стреми към това да превърне част от имота си в модерна градина. Какво по-хубаво от това да прекарвате сутрините, наслаждавайки се на свежия въздух и зеленината около себе си?! За съжаление обаче не всеки разполага с дворно пространство, което може да трансформира в красива градина. В редовете по-долу ще споделим с вас изключително ценни и полезни съвети, свързани с това как да се сдобием с модерна градина и какво всъщност представлява тя.

Какво трябва да знаем, ако искаме дворът ни да бъде изпъстрен от красиви рози
  • 10.11.2020

Розите безспорно са едни от най-красивите цветя, които умеят да красят дворовете по необичайно вълнуващ и пленяващ начин. Неслучайно всеки един собственик на къща, която разполага с дворно пространство, залага на трънливите храсти, чиито цветове са толкова наситени и ухаещи, че човек трудно успява да им устои. В тази статия ще ви разкажем малко повече за розите и как те успяват да украсят домовете ни, така че да ги превърнат в същински произведения на изкуството. Надяваме се да ви бъдем наистина полезни и с наша помощ скоро да се сдобиете с чудни градини, сред които да се разхождате с удоволствие и да вдишвате от уханието на приказните рози.

Орхидеи – 5 съвета за правилна грижа
  • 26.09.2020

От край време наличието на цветя в домовете на хората успява да внесе чувство за уют, спокойствие и разбирателство. Цветовете на орхидеята ни зареждат и ни пренасят в един далеч по-цветен и красив цвят. Не е случаен фактът, че много от нас симпатизират именно на това растение и държат то да присъства в домовете им. В редовете по-долу ще споделим с читателите 5 неповторими съвета, които ще им помогнат да отглеждат по пълноценен начин своите орхидеи и да се радват за дълго време на цветовете им.

Капризни ли са иглолистните растения
  • 16.07.2020

Заради своята системна разсеяност и тотална липса на време, съвременният човек предпочита колкото се може повече непретенциозни растения. Това е абсолютно нормално с оглед на това, че работата заема 75% от деня ни, а останалата част, състояща се от 15% се заема най-безцеремонно от останалите ни неволи в ежедневието.

Безценни съвети за хората, обичащи цветята
  • 03.07.2020

Наблюдаваме, че все повече хора се изявяват като любители и привърженици на цветята, без значение дали става въпрос за стайните любимци или онези градински творения, умеещи да красят по великолепен начин дворното пространство. Важно е обаче, преди да се захванете с отглеждането на цветя, то да имате поне минимални познания, относно това какви грижи е необходимо да полагате. В тази статия ще се опитаме да споделим най-важното с ва, което сме успели да научим след многократното провеждане на обстойни проучвания.