Зимна градина у дома – как да си направим сами
  • 14.11.2018

Много градинари-любители и професионалисти неведнъж са се замисляли да си направят зимна градина в апартамента. Най-често такава се прави на балкона, доколкото там може да се създаде оптимална температура за стайните растения по всяко време на годината.

Топ 6 растения за овлажняване на въздуха у дома
  • 10.11.2018

Тези растения не могат да заменят истински овлажнител за въздуха, но значително подобряват качеството на последния. Сухият въздух в жилищата с централно отопление създава немалко проблеми.

Хидрогел за цветя – как се използва
  • 13.10.2018

Хидрогел за стайни растения – това са гранули със специален полимер, който може да поема голямо количество вода или вода с разтворени торове, които се задържат дълго време. Те се задържат дълго време и постепенно се абсорбират от растенията.

Как да осветяваме цветята през зимата
  • 12.10.2018

Растенията имат нужда от светлина за нормално съществува и това се знае от всички, дори от децата. Всеки ученик е наясно, че жизнено необходимият процес на фотосинтеза протича на светло.

Как да подготвим цветята у дома за зимата
  • 11.10.2018

Дори и цветята да растат в саксия, тяхното състояние пряко зависи от годишния сезон. Сухият въздух, късият ден и понижението на температурите създават трудни условия за развитие. И ето как можем да им помогнем да преживеят дългите зимни месеци.

Как да променим цвета на хортензията
  • 09.10.2018

Хортензия е красив храст с големи сферични съцветия – с всяка изминала година става все по-популярен и сред любителите на стайните растения, и сред градинарите.

Кои стайни растения цъфтят през зимата
  • 05.10.2018

Всъщност можем да накараме всяко цвете да цъфти през зимата. Осигуряване на допълнителна светлина, регулиране на светлинен и температурен режим не е толкова трудно.