Какво да знаем за озеленяване на балкона
  • 22.05.2023

Предстои ви да се захванете с нелеката задача, а именно – озеленяване на балкона – да превърнете терасата в място, което да посещавате всеки ден с безгранично удоволствие.  За да се справите подобаващо с тази задача, то от вас се изисква да положите не малко грижи и старание, така че крайният резултат наистина да надхвърли най-смелите ви очаквания.

Гардения – защо да я използваме за озеленяване и за къде е подходяща
  • 07.09.2022

Цветята са важна част от интериора на всеки един дом, а когато са подбрани с вкус, те могат да направят мястото просто неузнаваемо. Едно от растенията, които създава изключително луксозно усещане и аристократична атмосфера е гарденията.

Пълзящи растения – кои са най-добрите видове за перголата в двора
  • 07.09.2022

През лятото всички търсим примамливата прохлада на сянката, а един от начините да си осигурим сенчест кът за отдих в градската къщата или крайградската вила е като изградим пергола и засадим около нея пълзящи растения.

Озеленяване с глициния – предимства, недостатъци и идеи
  • 07.09.2022

Озеленяването е процес, който трябва да се обмисли внимателно, да се планира, а по възможност да се делегира и на специалист в областта на озеленяването. Той може да аранжира най-добре пространството, но все пак финансите не винаги го позволяват.

Как да озеленим професионално нашия двор
  • 01.09.2022

Всеки човек може да има различен вкус за това кое е красиво и кое – не, като това не подминава и градината у дома и как трябва да изглежда тя. Един предпочита повече дървета, друг залага на слънцето и цветните лехи, а трети търси оптималния баланс между всичко.

Напояване на двор – плюсове и минуси на различните варианти
  • 25.08.2022

Поливането на градината е един от най-важните фактори за да изглежда тя красива и свежа. Растенията се нуждаят от достатъчно вода за да са здрави и за да виреят добре, но е важно и по какъв начин получават тази вода.

Възможно ли е да имаме цветя през зимния сезон
  • 02.08.2022

Най-голямото удоволствие на това да живеете в къща е възможността да създадете в двора си истински оазис от зеленина. Съществуват безкрайно много красиви растения, които виреят на нашия климат и да превърнат градината в рай.