Офис в килера – защо не

Замисляли ли сте се някога за това какво би било, ако си имате малък и комфортен офис у дома? Би било чудесно. Място, на което никой да не ви безпокои. Децата ще знаят: щом мама е в домашния офис, значи работи и не е редно да я безпокоим!

Идеята да превърнете килера си в малък офис всъщност е много практична. Вече отдавна сме надскочили ерата, в която хората варят зимнини в казан пред блока, а след това пълнят килера със стотици буркани с лютеница и камби. Дори и да ви навява весели и сладки спомени от миналото, двадесет и първи век дойде със съвсем различен стереотип и ново мислене, което драматично промени нашия бит и ежедневие.

На практика днес всичко се върти около новите технологии, работата и бизнеса. Постоянно сме заети с правене на нещо и така минава ежедневието ни. Но колко би било удобно, ако можехме да свършим цялата ни нужна работа като просто влезем в офиса си без да напускаме дома си.

Така хем ще можем да работим, хем децата ще са под око. И докато работим на компютър, можем да станем и да проверим гозбата, която тихо къкри във фурната.

На практика тази идея е напълно осъществима и вие можете да си направите едно много комфортно помещение с малко бюро, компютър едно удобно кресло, етажерка с документи, дискове и папки и всичко друго, което би могло да ви бъде необходимо.

Важното в случая е просто да избирате компактни мебели, които да спестяват пространство. Само разгледайте в интернет как в Япония хората оптимизират пространството в своите домове и ще ви засипят куп идеи за различни начини, по които можете да организирате пространството.

Може би ще кажете, че килера е тесен. Е, да, не е колкото всекидневната, но в офиса, в който сте работили преди може би не сте имали много повече лично пространство. Много често всичко е натрупано едно върху друго и в една малка стая работят по няколко човека.

До голяма степен всичко зависи от гледната точка. Направете просто килера да изглежда уютно и тихо място за работа. В края на краищата няма да живеете в него и по всяко време можете да се разтъпчете. Поставете удобно за вас осветление, пребоядисайте в приятни цветове, дори може да поставите някакво стилно украшение, което да прави мястото да изглежда по шик.

И ако още ви се струва, че пространството е малко, то само помислете – в Америка много хора, чиито бизнес е в домовете им са превърнали в офис не друга, а дрешниците си, които са много по-малки и тесни от вашия килер!

Масивен паркет София