Персонализирано зелено кътче – как да го постигнем

Домът ни е наша крепост, място, на което прекарваме най-голяма част от свободното си време било то с близки и приятели, било то сами. Често си мислим как да надградим облика на домашното пространство, но още по-често стигаме до задънена улица, а факторите, водещи до това са разнородни.

Сред причините, които поставят перипетии на пътя ни към постигането на заветната цел, са най-често финансови или чисто липсата на време. Това вече не е проблем, защото ще се опитаме да се погрижим за това.

Зелен кът у дома

Днес решихме да сформираме три съвета, които ще ви помогнат да постигнете мечтаното зелено кътче без особена нужда от сериозни финанси или отделяне на огромно количество време. Тези три препоръки ще играят ролята на спасителен пояс в обширното море от „полезни“ неща, които можете да прочетете в интернет, така че доверете ни се.

Съвет #1: Подбирайте растенията, които засаждате, правилно

Това е меко казано основополагащо. Преди да посадите каквото и да е било, първо се информирайте, как то ще изглежда, когато порасне и се развие до степен, в която ще излъчва сериозна доза присъствие във вашето кътче.

Не е трудно да потърсите снимки на избраното растение в интернет, например, или да се посъветвате със служителите, работещи на мястото, от което купувате коренчетата. Колкото и да подценявате нещата, помнете, че винаги съществува опасност от това да се постигне обратен ефект и растението (колкото и красиво да е то) да не си отива с вашето място.

Съвет #2: Тревата може ли да е основен акцент

„А защо да не може?“ – отговаряме ние в този момент. Знайте, че всяко нещо, що е растение, би могло да се превърне в средство за представяне на вашето кътче пред хората, които го виждат.

Това, че тревата е ниска, мъничка и едноцветна, както и това, че понякога остава на заден план пред прекрасните и разнообразни цветове, идващи от конкурентите ѝ – цветята, никак не означава, че тя не може да покаже красотата на вашата градина. А и все пак, помнете, че говорим за персонализиран кът – т.е. сега е моментът, в който да развихрите въображението си и да бъдете себе си.

Съвет #3: Преценете къде пада слънцето и къде е по-сенчесто

Отново подценяван, но особено важен момент. Знаем, че всички обичат разнообразието я от цветове, я от видове растения.

Това е съвсем естествено, но присъства една много важна подробност – някои растения обичат слънцето, докато други не го тачат чак толкова много. Вземете това предвид и ви обещаваме, че освен на бързо растящи красиви растения, вие ще се радвате и на онова разнообразие, за което винаги сте мечтали.

Обзавеждане, паркет и интериор