Битумни керемидиБитумните керемиди достигнаха космически нива на популярност отвъд Атлантика. В САЩ днес това е най-търсеното решение за дома, а тази опция, макар и сравнително евтина, изненадващо се търси и за много скъпи домове.

За много хора е важно да получат най-качественото, без значение, че нещо друго може да струва повече. Така в наши дни можете да откриете имоти за милиони долари, които са покрити с битумни керемиди.

Кое обаче прави битумните керемиди толкова добър избор?

На практика, ако бъдат качествено поставени, те биха могли да предоставят неподозирани нива на защита и изолация от околната среда, като могат да конкурират съвсем спокойно класическите керемиди, а понякога дори може и да са по-доброто решение.

Всеки покрив ли е подходящ за поставяне на битумни керемиди?

За голямо съжаление, не всеки покрив е подходящ за поставянето на битумни керемиди. За целта е задължително да има наклон от най-малко 12 градуса, което да осигурява бързо и надеждно оттичане на дъждовните води.

Има ли други изисквания?

За да се поставят битумни керемиди е много важно да има на лице гладка повърхност. Извивки, заоблености и други неравности не позволяват керемидите да се поставят правилно и в съответствие с всички правила за да са ефективни.

А как да сме сигурни, че битумните керемиди са поставени правилно?

Единственият начин да сте сигурни е като използвате услугите на професионалист, който да ги положи върху предварително подготвения покрив с професионализъм. Много хора решават да спестят малко пари и да поставят своите битумни керемиди сами. Резултатът доста често е плачевен и изисква намесата на професионална фирма за ремонт на покриви.

Веднъж поставени, керамидите винаги ли ще ми служат?

Битумните керемиди имат много дълъг срок на експлоатация. Въпреки това, препоръчително е на всеки две години да се прави оглед от професионалист, който да установи евентуални повреди. Ако такива има (например причинени от неблагоприятни климатични условия), то майсторът ще замени повредените керемиди с нови и ще ги закрепи без да поврежда околните.

Ще получа ли желаната естетика?

Битумните керемиди са изключително добро решение ако търсите естетика, защото те предлагат много изчистен външен вид, но също така и голямо разнообразие от цветове, което позволява да се постигне пълен синхрон с вашия дом.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения