Почиствате ли гардероба си

Гардеробът е свещено място за всяка жена и това е съвсем разбираемо. Всяко момиче, всяка млада и не чак толкова млада жена, както и всяка възрастна дама има стремеж да бъде хубава и харесвана, а това до голяма степен се определя не само от външния вид, лицето, фигурата и излъчването, но и от това, което имаме в гардероба си.

И след като дрехите са толкова важни за нежния пол, то непременно трябва да се запитаме дали дали отделяме нужното време и внимание на това, което имаме. Най-вероятно повечето дами тук ще отговорят с “да”.

Но нека надникнем по-навътре и зададем въпроса така: какви грижи полагате за гардероба си? Именно той е мястото, което съхранява всичко, което притежавате, а най-вероятно не се сещате да го почиствате често. В интерес на истината, повечето момичета дори споделят, че не са го почиствали никога.

За да подготвите своя гардероб за почистване първото нещо, което трябва да направите е да извадите абсолютно всичко от него. Тук е момента да ви посъветваме да заделите всичко, което не сте носили през изминалите две години.

Ако изглежда добре, но му е минало времето (както се казва) можете да го дадете на някой нуждаещ се, на който едва ли му пука за модната тенденция. Не забравяйте, че има хора, които се нуждаят от дрехи и ще бъдат доволни от всеки ваш жест. Скъсаните дрехи, които никой няма да носи, можете да направите на парцали за почистване на праха.

Та да се върнем на гардероба. След като извадите цялото му съдържание трябва да помислите предварително за място, на което да поставите всички дрехи – може да е на кресло, на леглото, в друга стая. Няма значение. Само гледайте да е чисто.

Може да постелете един чаршаф и на пода и да оставите дрехите там. Важното е да имате достатъчно пространство за почистването и за групирането на дрехите. Имайте предвид, че ако натрупате всичко на леглото ще трябва да приключите с почистването още на същия ден и няма да можете да си легнете преди да сте върнали всичко по места, така че помислете.

Сега, след като сте изпразнили гардероба е време за почистването. Празните рафтове вече ви очакват. Много хора се оплакват, че гардеробите им миришат, но това не бива да ви тревожи. Това е защото всяка къща си има своя миризма, която се “складира” основно в килимите и другите меки мебели.

Първото, което е важно да направите, е да почистите гардероба с мини прахосмукачка с подходящ накрайник. След това използвайте малко препарат за почистване на всякакви повърхности с приятна миризма. След като сте почистили попийте всичко с кърпа от микрофибър докато шкафът остане съвсем сух.

На края просто е нужно да сортирате дрехите, които ще запазите и да ги върнете по местата им. За да има в шкафа за дрехи приятна миризма, бихте могли да поставяте вътре пакетче чай с аромат, който ви допада най-много. Така винаги ще ухае приятно.

Почиствате ли гардероба си
4.3 (85.85%) 41 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет