Премахнете ненужните вещи

Обществото, в което живеем е изцяло потребителско. От всякъде ни заливат реклами с все нови и нови техники и всевъзможни предмети. Те стават все по функционални и изместват старите вещи у дома.

Технологията се е съсредоточила в създаването на битова техника, за задоволяването на всякакви потребности и прищявки. Така в един момент се оказваме заринати от кум непотребни вече предмети. Морално изхабени и ненужни в ежедневието ни.

Напоследък все по-актуални става проблема на „Плюшкин“. Не с превръщайте в роби на вещите си. Трябва да се научите да ги редуцирате регулярно и да освобождавате пространство в домовете си.

Така или иначе не всеки има щастието да живее е мезонет или къща. Малкото квадрати на повечето жилища са така или иначе заети с какво ли не, остава и да пазите непотребни вещи. Изхвърлете ги! Направете една основна чистка и ще се удивите от простора, който ще се отвори в помещенията на жилището ви.

Имате няколко варианта, които да ви послужат за премахване на излишните „натурии“:

1. Прегледайте всички предмети, дрехи и обувки, който не сте използвали от дълго време. Със сигурност те са част от интериора на всеки дом.

Някой от тях директно ще заминат към кофата за боклук, защото са скъсани или трайно повредени. Други обаче можете да ги превърнете в източник на средства.

Много нашумяха напоследък сайтовете за продажна на такива битови вещи. Направете им няколко снимки и ги качете там. Може някой да има нужда от тях и да ги купи. Както се казва с един куршум два заека. Хем ще се отървете от присъствието им, хем това ще ви донесе пари.

2. Друга възможност е да направите едно добро дело като ги дарите на някоя подходяща институция. Запазените дрехи и обувки, могат да послужат в домовете за деца лишени от родителска грижа.

Стария ви компютър също може да отиде там. Въобще всяка техника, която функционира можете да я дарите на нуждаещите се. Все пак те нямат съшия достъп като вас до всички нови технологии, излизащи на пазара.

3. Директно ги изхвърлете! Има някои неща, който нямат друго място освен боклука. Та са си изпълнили задачата и просто не са ви нужно повече. Не бъдете сантиментални към старите си вещи и предмети. Те трябва да ви служат, а не да събират прах по ъглите на жилището ви. Освободете се от тях без капка жал и угризения!

Внимание!

Има и такива вещи, които са с антикварска стойност. Стари скринове, маси и столове от времената на бабите и дядовците ни. Ако са малко по-запазени си заслужава да ги реновирате и да им вдъхнете нов живот. Така домът ви ще стане още по-уютен с тази препратка към вече отминалите времена, ще запазите приемствеността между поколенията и спомените за тези години.

Ако нямате чак такъв сантимент и не държите на такъв вид вещи, то антикварните магазини с радост ще ги приемат и ще ви се отплатят подобаващо. Сумата, която ще поучите можете да инвестирате в по-модерни и функционални битови предмети.

Премахнете ненужните вещи
4.2 (83.9%) 41 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com