Препарат против мравки – кой е безопасен и как се използва?

Мравките не са толкова отблъскващи, колкото са хлебарките и мухите, нито са толкова опасни колкото кърлежите и комарите, но са едни от най-агресивните и напористи инсекти. Веднъж набелязали маршрут, те на практика няма да се откажат да минават от там. Ако са открили източник на храна в дома ви, тогава ще отнеме доста време да ги отблъснете.

Сред най-важните неща е да се откажете от навика да оставяте плодове и храна на открито. Всичко трябва да бъде в кутии и в хладилника. И все пак, само хигиената не винаги е достатъчна. Много често се налага да се приложи и допълнително усилие и да се използват препарати против мравки.

Какво представлява БЛАТАНЕКС?

Препарат против мравки Блатанекс е гелоподобна субстанция в тубичка, която позволява по много лесен и удобен начин да поставите минимално количество от препарата на подходящото място. Поставя се капчица не по-голяма от бобено зрънце.

Мястото на поставянето трябва да бъде внимателно подбрано и да поставите отровата там, където преминава маршрута на мравките. В случая е лесно де се избере място, защото обикновено мравките използват един и същ строго определен маршрут и не се отклоняват от него. Това ще ви позволи с малко количество отрова да унищожите много мравки.

Незабавно ли десйства препарата против мравки?

Ако не забележите мигновени резултати от прилагането на препарат против мравки, трябва да знаете, че това е съвсем естествено. За да започне да действа истински, препаратът се нуждае от около 1 месец. За това време се предполага, че всички мравки от популацията ще се изтровят, включително и онези инсекти, които са в мравуняка и никога не са излизали за храна във вашия дом.

Разбира се, първите ефекти ще се почустват още през първите дни, но за да имат истинска победа ще трябва да почакате към 4 седмици. Имайте предвид, че колкото по-малко са мравките у дома ви, толкова по-лесно ще се избавите от тях. Ето защо не чакайте положението да стане нетърпимо.

Важно е да се прояви постоянство…

Препоръчително е ако вече сте имали проблем с мравките в миналото да не чакате те да се появят отново. Добре е всяка пролет и разбира се всяка есен да прилагате на рисковите места от препарата против мравки. Това ще ви позволи да поддържате популацията под контрол и да не се достига до ситуации, в които тя отново да стане неконтролируема и мравките отново да превземат жилището ви. Ако сте имали сериозни проблеми в миналото, експертите в борбата с инсектите съветват всеки месец да поставяте малки количества отрова.

Как да го използваме безопасно?

Макар че препаратът против мравки е одобрен от министерството на здравеопазването, той трябва да се използва много внимателно и трябва да се спазват някои задължителни правила за безопасност. Препаратът трябва да се съхранява винаги добре затворен на място, което е недостъпно за деца и домашни животни. Освен това, не бива да се използва на места, на които има опасност някой от домашните ви любимци да достигне до него и да погълне от него.

Не бива да се използва на места, на които няма излята циментова плоча, плочки, теракот, асфалтова покривка или друга настилка. Препарата може да доведе до поражения на почвата и растенията ако се прилага директно върху незащитената земя. Имайте предвид, че за да бъде напълно безопасен, продуктът трябва да се ползва само при определени условия.

Магазин за ламинат в София