Тайната на белите дрехи

Може би гледате приканващите реклами за прахове за пране по телевизията и изпитвате малка доза благородна завист. Питате се защо вашето пране никога не е толкова чисто, бяло и искрящо, колкото това на домакинята от поредната реклама за перилен препарат.

Чудите се какво да направите, използвате какви ли не препарати, които обещават снежна белота и в края на краищата прането ви става наистина доста бяло, но на каква цена.

Повечето избелващи перилни препарати постепенно увреждат тъканите на различните материи и това оставя видими следи по дрехите, правейки ги да изглеждат много по-стари стари, износени, изтрити и с понижено качество, отколкото са действително.

За щастие, съществуват и някои съвсем естествени методи за избелване на бели дрехи в пералнята. И за наш късмет, тези методи са 100% натурални и не увреждат тъканите на дрехата. Могат да се прилагат без ограничение при всяко следващо пране и няма рискове за вас, за здравето ви и за вашите дрехи.

Най-известният начин за избелване на бяло пране по естествен път е с помощта на етерично масло от лимон. То се извлича от цитрусовите плодове чрез студено пресоване на лимонови кори и е напълно натурално, без грам химия.

За да го пуснете в действие е необходимо просто да се поставят по няколко капки лимоново етерично масло към препарата за пране всеки път, в който зареждате белите дрехи в пералнята.

Освен че ще накара дрехите да изсветлеят по естествен път, етеричното масло от лимон ще придаде на вашето пране изключително свеж цитрусов аромат, който традиционно се свързва с чистотата и усещането за свежест.

Ароматът е изключително траен, дори смея да кажа по-траен от този на останалите перилни препарати. Ако сте използвали етерични масла, то може би сте забелязали, че техният аромат е доста устойчив и не се загубва лесно.

Недостатък в ползването на етеричното масло от лимон при пране няма. Е, разбира се, ако го държите далеч от цветните дрехи. Всъщност същото онова качество, което помага да постигнете изключителен блясък и белота при белите дрехи, правейки ги искрящо светли, може да накара цветното ви пране да избледнее и да изглежда състарено, сякаш е престояло твърде дълго на слънце.

Но избелващата сила на лимоновото етерично масло далеч надскача дрехите. С няколко капки от него добавени в препарата, с който почиствате белите плочки в банята, можете да постигнете изненадваща белота.

Подобно е положението и с плочките на пода – ако са бели е достатъчно да добавите само няколко капки и ще видите колко по-бели могат всъщност да станат.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com