Течният сапун е по-икономичен

Знаете ли, че течният сапун е много по-икономичен продукт в сравнение с обикновените твърди сапуни и може да ви спести наистина много пари през годината ако го използвате на ежедневна база? На практика, течният сапун може да ви излезе до 4 пъти по-изгодно от обикновения сапун.

Традиционните сапуни се топят много бързо, особено при миене с топла вода (а ние точно така би следвало да се мием за да има ефект). Течният сапун от своя страна, няма как да ви причини това неудобство, защото вие нямат пряк контакт с продукта, а и той вече е в течно състояние.

Да не споменаваме за хигиената. Сапунът обикновено се пипа от много хора и това може да го замърси и вместо по-чисти да си тръгнем по-мръсни. Ето защо по ресторантите, кафенетата и в заведения, в които се поднасят храни и напитки, сапунът винаги е течен.

При течният сапун могат да се измие бутончето, което се натиска за да се освободи от течността, а самият препарат си стои недокоснат. Разбира се, в домашна обстановка това не е толкова голям проблем, но все пак течният сапун е по-хигиеничното решение.

Ако не желаете да слагате течен сапун на всяка мивка, то можете да опитате поне с една (зависи колко мивки имате у дома). Най-подходящо е да го поставите там, където миете ръцете си след като сте ходили в тоалетната или пък след като сте били на вън – тоест на най-ползваната мивка във вашия дом.

Течният сапун има консистенция подобна на тази, която имат препаратите за миене на чинии и това ги прави много лесни за използване и икономични.

Течните сапуни са много лесни за използване във всеки дом. Някои от тях се продават в малките магазинчета и в големите търговски вериги направо със специална и готова за ползване опаковка. При тях само трябва да ги сложите на удобно място до мивката, а при нужда просо натискате на оказаното място и те изпускат нужното количество препарат за миене на ръце.

При други марки сапуни обаче, е нужно да си имате специално купено от вас контейнерче. То се монтира например на стената над мивката, някъде близо до мястото, на което се намира сапунерката. Има си специален бутон и изпуска точно нужното количество за да се измиете.

А за разнообразието от продукти не бива изобщо да се тревожите – на пазара се предлагат не по-малко разнообразие от течни сапуни в сравнение с твърдите. Те идват при вас с най-различни качества, добавки и аромати, които да направят кожата на ръцете много по-хубава, гладка и нежна.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com