Хидроизолация – важни и любопитни факти

Едно от най-големите предимства на сградите, било то жилищни, офис, търговски или административни, е терасата, която, на практика, увеличава площта. Освен това, тя е страхотно средство, създаващо уют и комфорт за хората, живеещи на места, където съществува топъл климат. Произхождайки от това, следва да отбележим, че те притежават възможността да поставят басейн на нейната площ, масичка, където да пият сутрешното си кафе или красиви цветя.

Различните фактори – дъжд, сняг, градушка, вятър, слънце, оказват силно влияние върху терасите. Всеки един от тях е в състояние да причини глобални поражения, способстващи преминаването на вода в жилищата. Това води след себе си появата на перманентна влага и образуването на неприятен мухъл, от които трудно смогваме да се откъснем. Освен това, въздухът се изпълва с тежка и непоносима миризма, предпоставка за множество болести.

Защо да поставим хидроизолация на терасата си?

Водните натоварвания, на които е подложена терасата в нашия дом, се оказват изключително критични за нея. Замразяването и размразяването на водата в порите на материалите разрушава тяхната здравина и посредством това, те губят своята свръх устойчивост и подлагат на опасност както нас, така и нашите семейства. За да избегнем това отрицателно последствие, то наша е отговорността да се заемем с откриването на екип професионалисти.

Те са хората, намиращи се в готовност да поставят качествени хидроизолации на нашите тераси, като, паралелно с това, ни гарантират дълъг експлоатационен живот. Едно от нещата, на които всеки човек се надява, прибягвайки до ремонтни дейности, изконсумиращи му не малка част от личните финанси.

Качеството на изолацията определя „живота“ на терасата

Качеството на материалите, служещи за изграждане на здрава и стабилна изолация, в съчетание с методът на работа, прилаган от специализирани лица, определят „живота“ на нашите любими балкони, свързващи ни с външния свят и даряващи ни с глътка чист въздух, който можем да подишаме във всеки един момент когато пожелаем.

За да бъдете сигурни и спокойни по отношение на терасата си, то най-рентабилно би било да се извърши двойна хидроизолация. По този начин се увеличава неимоверно ефективността й. Освен това, тя се нуждае и от топлоизолация, която да я предпазва от прегрявания през лятото и замръзвания през зимата. Това, още повече допълва нейната издръжливост.

Кои са видовете изолации?

Съществуват най-разнообразни видове изолации. Най-общо бихме могли да ги разделим на рулонни и течни. Най-приложимата сред тях е битумната. Тя се ползва както за тераси, така и за покриви, мокри помещения, басейни, основи, подземни площи и много други. Изключително устойчива на проливни дъждове, силен вятър, UV лъчи и какво ли не още.

Течният вид е изцяло безшевна и се препоръчва за множеството неравности и специфични ъгли. Подходяща за места, където се намира окабеляване, комини  и други капризни площи. Това, което я отличава от останалите видове, е свойството и да се свързва неимоверно плътно към всяка една плоскост, без значение от какъв материал е изградена тя.

Терасата е тази част от нашия дом, носеща ни наслада и минутки релакс. Посредством нея, ние имаме възможността да се наслаждаваме на приятното време и чистия въздух. Ето защо, е препоръчително да се погрижим за нея по възможно най-рационалния начин, без да пестим време и средства. Полагането на качествена хидроизолация на нашия балкон ще удължи невероятно дълго неговия живот.

Хидроизолация – важни и любопитни факти
4.2 (83.27%) 55 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения