Хидроизолация на плосък покрив – устойчивост и качество

Повечето сгради са индивидуални и уникални спрямо своята архитектура. Това определя и вида покрив, който им принадлежи. Хидроизолация на плосък покрив е задължителното условие, ако желаем да обитаваме дом, който не е жертва на влага и мухъл. Този тип покриви са по-специфични в сравнение с останалите няколко, тъй като той притежава свойството да задържа вода, в следствие от проливни валежи и обилни снегове.

Какво представлява хидроизолация на плосък покрив?

Още в процес на плануване на сградата е добре да се обмисли внимателно възможността да бъде изграден качествен и надежден покрив, който да внася уют и комфорт в дома ни. Той намалява разходите за електроенергия, покачва стойността на сградата и е издръжлив във времето. Тъй като покривът е онази част от нашето жилище, която бива пряко изложена на слънчева светлина и външни фактори, то изолацията е задължително правило.

Съществуват различни видове хидроизолация на плосък покрив, спрямо неговата форма, най-вече. Материалите с които се извършва процеса, са разнородни. Ние сами вземаме своя избор, на базата на финансовите ни възможности. Качественото подсигуряване не е лукс и удоволствие в наши дни, но за сметка на това бива твърде благоприятен за спокойствието и благоразположението ни в домовете.

На какво трябва да устои този вид изолиране?

Както всеки може да се досети, един от най-основните фактори, са външните климатични условия. Те пропиват материалите, от които са изградени покривите и предизвикват по нататъшно разграждане на бетон, камък, дърво и други. Отвътре той е подложен на затопляне на помещенията през зимата. Хидроизолацията трябва да бъде извършена по начин, който и подсигурява реагиране на разликата в температурите.

Ако сме подбрали правилния екип, който да се погрижи за нашата сграда, използвайки качествени и подходящи материали, то експлоатацията на нашия покрив може да продължи повече от 20 години. Всичко това се основава на решението, което се изисква да вземем. Необходимо е преди това да извършим кратко проучване на пазара за водоизолация.

Кои площи изискват влагозащита?

Почти всяка един терен от нашето разположение на дома, изисква добра изолираност. На първо място – това са покривите, следвани от терасите и балконите, които също биват излагани на валежи, неблагоприятни температури, силни слънчеви лъчи, ветрове и много други. Мокрите помещения и баните безкомпромисно се причисляват към тях.

За да избегнем мухъла и петната по стените, то трябва предварително да защитим своя дом от негативните последици на влагата. Ако не сме планували вътрешен или цялостен ремонт на нашата сграда, то хидроизолация на плосък покрив е процес, който не търпи отлагане във времето.

Хидроизолация на плосък покрив – устойчивост и качество
4.1 (82.8%) 50 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com