4 неочаквани съставки, които могат да почистят сребро

Може би имате у дома сребърни предмети, които се нуждаят от сериозно почистване? А знаете ли, че има куп интересни и неочаквани средства, които всички ние имаме у дома и които могат да накарат среброто ви да заблести, без значение дали става въпрос за бижута, прибори или други предмети?

Ето ви няколко прости идеи за това как да лъснете този благороден метал до съвършенство:

1. Прах за пране

Прахът за пране, който може да почисти дори и най-нахалните петна по дрехите, няма как да не се справи с петната и замърсяванията по сребърните предмети. За да приложите този метод на почистване не е нужно да се прави много.

Просто напълнете едно легенче с топла вода, поставете вътре малко прах за пране и след това накиснете среброто за около трийсет минути. Достатъчно е просто да изплакнете, да подсушите с памучен плат и готово.

2. Цитрусов сок и сол

Лимоновият сок и солта не са просто съставки за приготвянето на Маргарита или на салата от пресни зеленчуци. Смесвайки тези две съставки можете да си направите изключително ефективна полираща паста.

Тя се приготвя от една лъжичка лимонов сок и две лъжички сол. Полирайте среброто с пастата, а след това избършете със сухо парче плат.

3. Сода за печене

Ще си позволя да кажа, че содата за печене е най-мултифункционалната съставка, която имате в дома си. Поне в момента не мога да се сетя за друга, която да бъде приложена за решаването на повече проблеми в ежедневието.

Направете малко количество паста като смесите сода за печене с малко вода. Вземете една чиста гъбичка, навлажнете я, нанесете от пастата върху гъбичката и след това натъркайте среброто, което се нуждае от почистване. Изплакнете след изтъркването с топла вода и попийте водата с леко влажно чисто парче плат.

4. Кетчуп

Почти всеки си има бутилка с кетчуп в хладилника. Обикновено го добавяме върху сандвич или порция спагети с кашкавал. Но знаете ли, че той е също и много добро средство за почистване на сребърни предмети?

Причината е, че в кетчупа има киселини, които ще почистят петната и потъмняванията по сребърните предмети. Ако предметите се нуждаят от по-сериозно изтъркване, можете дори да ги накиснете в кетчуп. След това, разбира се, трябва да ги измиете добре, защото кетчупът е хранителен продукт, който ще остави мирис и редица хранителни съставки след себе си.

Изненадани ли сте от това, че толкова много различни продукти могат да се използват в почистването на среброто във вашите домове? И това дори не е всичко – ние просто искахме да ви предложим някои от най-ефективните и едновременно с това странни решения.

4 неочаквани съставки, които могат да почистят сребро
4.4 (87.78%) 36 глас[а]

Магазин за ламинат в София