5 начина да се отървем от кърлежите в градината

Когато се заговори за борбата с кърлежите, добре е да знаем кое им харесва и кое не. Едно от първите неща, които всеки човек трябва да знае е, че кърлежите обичат влажни и сенчести места под короните на дърветата, а лесно могат да умрат под преките слънчеви лъчи на сухата и слънчева морава.

Така че на първо време е добре да не се застоявате с книга в ръка на места, които потенциално могат да са дом на тези малки гадни твари. Избирайте внимателно местата за игри със семейството. Поставете някаква настилка, например пясък, ако има повишен риск от прихващане на кърлежи.

  1. Поддържайте моравата къса. Прекалено дълбоката трева създава убежище за тези неприятни създания. По тази причина е препоръчително да подрязвате редовно тревата, да не позволявате храстите да избуяват, както и да не позволявате да се навъждат плевели. Всичко това ще предпази в известна степен градината ви от кърлежи и ще я направи не толкова предпочитано място от тях.
  2. Засадете храсти, които да не привличат животни или поне поставете някаква ограда, която да предпазва от това. Един от основните проблеми е преминаването на животни, защото те са основният преносител на кърлежите. Във всяка градина, в която има животни или влизат такива има риск от завъждане на кърлежи. Ако потърсите внимателно ще откриете различни продукти на пазара, чието предназначение е да държат животните далеч от моравата ви.
  3. Дървени и тухлени огради, стени, мрежи – това се все места в един двор, където да откриете доста кърлежи (ако разбира се има такива в двора). Ако поразгледате внимателно, можете да откриете къде точно се крият и да държите мястото под контрол от тук нататък.
  4. Погрижете се за домашните си любимци. Обикновено точно те са основната опасност, която внася кърлежи у дома. Те внасят опасните паразити не само в градината, но и дори вътре на дивана. Тук решението е да обезпаразитите домашните любимци и да им осигурите нужните противопаразитни нашийници и спрейове, с които да третирате козината.
  5. Проблемите с кърлежите понякога стават твърде сериозни. Ако нещата започнат да излизат от контрол, ние ви препоръчваме да се свържете с професионалисти и да помолите за съдействие. Това ще бъде доста добро решение и ще ви помогне да се справите. Техните препарати и начини на работа ще ви помогнат да се избавите успешно от тази напаст, дори и ако им се наложи да третират моравата ви повторно.
Интериорни решения Sunrise