5 уникални идеи за обзавеждане на дома

Домът ни е мястото, в което можем да дадем външен израз на вътрешната ни хармония. Да покажем своята индивидуалност, креативност, цветоусещане. Придържайки се към модните тенденции в обзавеждането, ще се спрем на няколко идеи, с чиято помощ да направите дома си интересен и уникален.

Ако изберете вариант с изчистени мебели и по-светли тонове, е добре да заложите на ярките акценти. С добре подбрани цветни акценти домът няма да изглежда студен и скучен. Независимо дали ще са възглавници на дивана, килим или декоративни лампи, те ще раздвижат обстановката и ще внесат настроение в интериора. Такъв ефект би се постигнал и от пано с флорални мотиви, които сега са доста актуални.

Формите. Търсите ли нещо различно, винаги можете да избягате от традиционните форми. Кривите линии и нестандартните фигури все по-често присъстват в обзавеждането. Дали ще е кръгло легло или стилизирана маса, това е начин, чрез който да покажете неповторимостта на своя дом. Такъв вид мебели носят дух на творчество и креативност.

Друг вариант е т.нар. винтидж обзавеждане. С носталгична притегателна сила, едва ли някога ретро обзавеждането ще излезе от мода. Използвайки топлината на естествените материали, при съчетание с добре познатите форми от миналото, може да създадете уютен и запленяващ със своята характерност дом.

Независимо дали ще е дизайнерска вещ, плетено одеяло, кошница или декоративна мебел, ръчно направените вещи са тенденция в модерното обзавеждане. Текстилните и бродираните елементи ще внесат голяма доза оригиналност в жилището. Именно заради тяхната неповторимост, ръчно изработените аксесоари и мебели са особено ценни. С тези аксесоари ще покажете своята индивидуалност и умело ще я вплетете в характера на дома си.

Еко дизайнът заема все по-голямо място в съвременното общество, а това важи в пълна сила и при обзавеждане на нашите домове. С използването на естествени материали, освен че ще създадете един красив и различен дом, ще изразите и своята позиция за опазването на природата. Това е и начина, чрез естествените продукти и много зеленина, да създадете един собствен рай.

Това са само няколко идеи, които биха могли да ви помогнат да превърнете дома си в мястото, което отговаря най-добре на вашата душевност и потребности. Красив, функционален, модерен, нека нашият дом винаги бъде и наша крепост.

Масивен паркет София