5 ценни съвета при планиране ремонт на покриви

Днес ще ви предложим 5 цени съвета при ремонт на покриви, които се надяваме да ви осигурят възможно най-гладко протичане на процедурата по ремонтиране на вашата покривна конструкция.

Те са част от планирането и процеса по ремонт на покривни конструкции и често ги подминаваме с лека ръка, но това може да се окаже неприятен момент за нас.

1. Формирайте своя бюджет

Първо правило на всеки план за ремонт на покриви е да прецените с колко средства разполагате. Едва след това идват всички останали детайли. Отделете възможно най-голям бюджет. Дори да не го изразходвате в неговия пълен размер, то ще сте били подготвени и ще гарантирате високото качество на ремонта.

2. Проверете компетенциите на фирмата

…и служителите й, на които възнамерявате да поверите ремонт на покриви. Най-често това може да стане при констатиране на проблем от ваша страна по покрива. Опитния специалист може бързо и лесно да прецени къде е проблема и как да реализира неговото решение.

3. Абсолютно категорично изискайте максимум конкретика за сроковете

…в които ще бъде приключен поръчаният от вас ремонт на покриви. Знаете, че майсторите често не спазват заложените срокове. Ако имате възможност, то посочете и неустойки за забавяне – това винаги работи чудесно.

4. Материалите

Ако имате възможност проучете материалите за ремонт на покриви в Интернет. Намерете това, което фирмата-изпълнител ви е препоръчала да използвате и го купете сами. Така може да спестите доста пари, които иначе фирмите си добавят върху цената на материалите – било то под претекст за транспорт и т.н.

5. Следете работата, но без да се пречкате.

Бъдете сигурни, че се използват закупените от вас материали, а не други – алтернативни и в 100% от случаите по-некачествени и по-евтини. Не оставяйте ремонтните дейности без надзор – това е вашата гаранция, че фирмата за ремонт на покриви която сте избрали ще свърши възможно най-съвестно своята работа.

 

За мълниезащитата на вашия покрив, можете да изберете mylniezashtita.com

Sunrise - подови настилки и интериорни решения