5 съвета при проектиране и поддръжка на зелени площи

Изграждането на зелените площи започва с тяхното проектиране, като това се прави преди всичко останало. За целта е нужна голяма концентрация, голямо внимание и какво ли още не. Вместо да се измъчвате само с изграждането на домашната градина, бихте могли за отрицатено време. Ето и кои са основните правила за да се чувствате добре, наслаждавайки се на една невероятна градина.

1. Избирайте местни видове растения

Сред най-решаващите моменти за това дали домашната ви градина ще бъде успешна или не е това дали сте заложили на традиционни местни видове растения или не. Мнението, че местните видове не могат да са екзотични е пълен абсурд. Нима когато се разхождате сред дърветата а някоя благоуханна българска гора не се наслаждавате на всяко едно вдишване от благоуханния горски аромат? Избирайки представители на местната фауна, вие ще се почувствате много по-освободени от грижи по вашето растение.

2. Оптимизирайте пространството

При проектирането и изграждането на домашната градина има някои неща, на които трябва да се обърне особено голямо значение. Едно от тях е оптимизирането на пространството. Това е изключително важен момент, защото растенията ще могат да покрият цялата площ на двора, при което няма да остават празни и пустеещи грозни места. Важно е всеки един кът да бъде зает от подходящите растения. Така например едни растения предпочитат слънчевите места на двора, докато на други е добре да има малко повечко сянка.

3. Полагайте грижи според сезона

Още през първата година, в която имате току що изградена градина вероятно ще се изненадате много от това колко работа има свързана със зазимяване, подготовка за пролетта, лятна и зимна поддръжка. Грижите според сезона са едно от най-важите неща, които трябва да се правят, така че е добре да превърнете въпросните сезонни грижи в просто една рутина.

4. Защитете се от вредители

Най-важното, което трябва да направите е да се отстрани всякакъв евентуален риск от поява и развъждане на вредители по растенията. Това може да се направи като се използва зимен и летен мулч, като се намали по този начин до минимум всеки риск от евентуална поява на плевели. Това е важна задача, която ще направя работата ви в поддържането на растенията в пъти по-лесно.

5. Доверете се на професионалисти

Изграждането и проектирането на зелената площ във вашия дом, вила или офис е от наистина много голямо значение, защото това може значително и в голяма степен да вдигне цената на имота ви. Ето защо е добре вместо да се измъчвате с проекти, които не разбирате и не можете да изпипате в детайли, просто да се отдадете на заслужена почивка докато някой друг се ангажира с изграждането на всичко това.

5 съвета при проектиране и поддръжка на зелени площи
3.7 (73.33%) 3 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения