7 начина да запазите букетите свежи за дълго време.

Подаряването на цветя е жест на уважение и любов към всяка дама. За жалост откъснатите цветя бързо повяхват и губят красотата си, а е толкова хубаво да се запазят за по-дълго време и да напомнят за приятния миг или повода на подаряването им.

Как да запазим вида на букета си за по-дълго време непроменен, за да краси дома и да навява хубави спомени? Това съвсем не е трудна задача, стига да знаете няколко трика, с който да постигнете този ефект.

1. Използвайте аспирин

Този начин е изпитан във времето и със сигурност сте чували за него от много ваши приятели и роднини. Подходящ е да се използва при букети от рози. Необходимо е само да начупите една таблетка аспирин и да я сложите във вазата. За по-дълготраен ефект трябва да сменяте водата на 2-3 дена.

2. Сладка газирана напитка

Тайната тук е съдържанието на захар в газираната напитка. Тя ще съхрани цветята свежи за по-дълго време. Просто добавете малко количество около ¼  от нея към водата във вазата на вашия букет.

3. Алкохол

Най-подходящият избор е водка. Нужно е съвсем малко количество от нея т.е няколко капки. Предназначението и е да убие бактериите във водата и така да забави процеса на гниене на стъблата на цветята. При всяка смяна на водата добавяйте няколко капки водка.

4. Монети

Тук отново се разчита на предотвратяване появата на различни бактерии. Монетите имат окислително действие и това забавя тяхното развитие и съответно загниването на цветята във водата. Заедно с тях се добавя и една лъжичка захар във вазата.

5. Фиксирайте с лак за коса

Неговото действие е точно както при прическите ви. Той помага на цветята да изглеждат свежи за по-дълго време. Нужно е само да напръскате букета си с лак за коса от разстояние около един метър и ще му се радвате за дълго време.

6. Оцет

Ако добавите 2 супени лъжици ябълков оцет и захар към вазата с цветята ще имате един красив и свеж букет дни наред. Това също е една изпитана и добре позната рецепта за дълготрайност.

7. Използвайте захар

Както забелязахте вече захар е нужно да се добавя към водата. Целта и е да подхранва цветята и така ги съхранява повече, въпреки че са откъснати. Направете си разтвор от литър вода (със стайна температура), 3 супени лъжици захар и 2 супени лъжици оцет (за предпочитане ябълков).

В него натопете букета си и ще му се наслаждавате много време. Оцетът има свойството да предотврати гниенето на стеблата, защото предотвратява развитието на бактерии във водата.

7 начина да запазите букетите свежи за дълго време.
4.1 (82.38%) 42 глас[а]

Интериорни решения Sunrise