7 хитри трика за почистване на кухнята

Със сигурност почистването на кухнята и дома е сред най-неприятните упражнения. Изморително, отнемащо време и най-вече досадно задължение. Едва ли има човек, който не си е мечтал за някое по-ефикасно и хитро средство за почистване на кухнята и кухненските мебели. Нещо, с което да се спести малко време и повечко усилия. Ние ви предлагаме 7 трика за лесно почистване:

  1. Почистване на жълтите петна по бялата техника – хладилници, печки, фризери, микровълнови фурни и др.

Хитър метод за бързо изчистване на пожълтяването на белите електроуреди е като направите домашен препарат по следната рецепта:  половин чаена чаша белина;  една четвърт чаена чаша сода бикарбонат (сода за хляб) и четири чаени чаши топла вода. С подходяща гъба, вземете малко от готовата смес и нежно отрийте върху пожълтелите повърхности. Оставете за около 10-15 минути, след което изплакнете обилно с вода и изсушете.

  1. Почистване на пластмасовите електроуреди

Вариант 1. Замърсените пластмасови уреди можете да изчистите с помощта на малко спирт. Проверете дали уредите са изключени. След което навлажнете в малко памук със спирт. Потъркайте внимателно и готово. Пластмасовите части са перфектно изчистени.

Вариант 2 Можете да изчистите пластмасовите части на вашите електроуреди със смес направена от една чаена чаша амоняк и една чаша вода. Втрийте от сместа с гъба по замърсените чати и изплакнете добре с вода.

  1. Изчистване на загорелите повърхности

Обикновената сода за хляб е отличен помощник, когато трябва да изчистите повърхностите, които са загорели. Бъдете внимателни с нея. Препоръчваме ви да не я използвате за почистване на керамични или стъклени повърхности, защото содата има абразивни частички и може да се образуват драскотини върху тези повърхности.

  1. Бързо измиване на блендера

Всяка домакиня знае, колко трудно се измива каната на блендера. Предлагаме ви един бърз и ефективен трик. Напълнете блендера с гореща вода и капнете малко препарат за миене на чинии. Поставете капака и включете блендера. След половин минута го спрете и го изплакнете на мивката с вода.

  1. Почистване на скарата за печене

Скарите за печене често са с петна от загоряло и много мазнина. Всички знаем, колко „лесно“ се чистят тези замърсявания. Хитър трик е да поръсите затоплената тавичка на скарата с малко прах за пране. Докато е още топла я покрийте с навлажнена кухненска хартия. Оставате за 30-40 минути. Така мазнината ще попие добре в хартията. Сега вече можете лесно да я измиете.

  1. Да върнем блясъка на металните тенджери

Ако вашата метална тенджера е силно замърсена от външната страна можете да я втриете с препарат за чистене на фурни. Оставете препарата да подейства за около 2-3 часа. След това можете да до изчистите петната с малко винен оцет.

  1. Отпушване на кухненската мивка

Ако запушването е причинено от мазнини ви препоръчваме да изсипете в канал смес от 1 чаена чаша сода за хляб, 1 чаена чаша сол и 5 литра вряла вода.  По този начин мазнините ще се разтопят.

Уникальность текста 99%

Sunrise - подови настилки и интериорни решения