9 начина да направите дома си елегантен

Да направите дома си стилен и елегантен може да се окаже трудна задача, особено ако ви ограничава бюджета. Не е задължително да влагате много средства или да теглите кардити, за да постигнете желания ефект.

Как да подходите? Ще ви представим няколко лесни начина да направите дома си елегантен, без много усилия и пари. Дали това е възможно – разбира се, стига да вложите малко въображение. Ще останете изненадани от простите трикове, който ще заблудят всички ваши приятели и роднини, че живеете в жилище от висок клас.

1. Корнизи

За да изглежда домът ви стилен трябва да заложите на детайлите. Корнизите добавят един елегантен и завършен вид на стаите. С тяхна помощ ще направите впечатление, че жилището ви е от висок клас.

Хубавото при тях е, че някои се изработват от пластмаса и са един евтин вариант, достъпен за всеки бюджет. Имате възможност и да ги пребоядисате в избрания от вас цвят. Корнизите са необходим детайл, който придава на стените и тавана един завършен и много стилен вид, без тях стените изглеждат някак си евтино и недовършени.

Предлагат се в различна големина, но съвета ни към вас е да изберете възможно най-голямата според вашия бюджет, както и да ги поставите на колони, ако имате такива. Така ще постигнете повече блясък.

2. Цветове

Да изберете цветът на вашето жилище е може би най-трудното решение. Имате опция между два варианта – смели и драматични или меки и топли нюанса. Това решение зависи изцяло от самите вас. Какъв е характерът и светоусещането ви, каква личност сте в живота.

Един много елегантен детайл е да изберете вратата на стаята да е черна. Можете и да си я пребоядисате и това решение не излиза скъпо. За да завършите интериорът, е необходимо да добавите някакви черни аксесоари и така стаята ще изглежда завършена и стилна.

3. Възглавници

Не бива да се лишавате от тяхното присъствие на дивана. Те изпълняват две важно функции. Първата е да създадат повече комфорт за вас и вашите гости, а втората се състои в това да внушат чувство за повече елегантност в интериора. Заложете на по-големи възглавници и повече на брой.

4. Прозорци

Ако сте избрали по-евтин материал за вашите прозорци е добре да го прикриете с подходящи пердета, завеси или драперии. Не ви препоръчваме да използвате прозрачни материали, защото те изглеждат много евтини и няма да постигнете ефекта, който желаете.

Насочете се към естествени материи като коприна, лен или памук. Не забравяйте, че за да имате елегантен вид на жилището си е задължително да поставите подходяща драперия върху прозорците си. Ако тя не ви допада можете да изберете и дървени щори.

5. Светлина

Светлината има огромно значение за вашия дом. Много от вас ще се насочат към стандартните лампи, но ви препоръчваме да изберете по-разчупени и дизайнерски решения, за да имате едно наистина елегантно жилище.

Не е задължително да влагате хиляди в осветителните тела. Разходете се по антикварни магазини или втора употреба. Някой от тях може би ще имат нужда от реновиране и пребоядисване, но ще си заслужава заради ефекта, който ще постигнат.

Можете и сами да си изработите по-интересна лампа, която да използвате в интериора на стаята. Не забравяйте да поставите различни източника на светлина. Няколко настолни лампи или лампиони ще направят дома ви още по-стилен.

6. Твърда настилка за пода

За предпочитане е да инвестирате парите си в естествен дървен материал за настилка на пода от, колкото да изберете мокет или килим. Паркет или дюшеме ще се предадат много повече елегантност на жилището ви.

Възможно е да изберете и ламинат, но се постарайте да е по-висок клас, за да постигнете нужния ефект. При избора на цвят се насочете към по-тъмните нюанси. Те придават много стил на интериора.

Можете и да добавите и мек, плюшен килим в някоя част то помещението, за да завършите елегантния му вид.

7. Аксесоари

Много хора избягат поставянето на аксесоари в дома си с извинението, че те прекалено много утежняват бюджета им. Вие не се лишавайте от тях, защото именно те спомагат за елегантната визия на жилището.

Златото винаги е било и ще бъде символ на богатство и просперитет. Вие можете да се възползвате от този негов ефект много успешно, ако имате картини с пребоядисани в подходящия цвят рамки.

Също така огледалата с имитиращи златни рамки, са много успешно прилагани и създават необходимото чувство за елегантност и стил.

8. Мебели

Повечето хора са са склонни да търсят по-евтини варианти, за да обзаведат домовете си. Това обикновено им излиза много по-скъпо накрая, защото те се чупят и прокъсват по-бързо.

Не трябва да пестите от този важен елемент на интериора в жилището си. Мебелите са основното, което изпълва пространството и на тях се обръща най-много внимание.

Можете да се обърнете към втора ръка мебели и ако е необходимо да ги претапицирате по ваш вкус. Така ще спестите пари и ще имате едни елегантна и качествена мебел в дома си.

9. Почистване

Колкото и да се стараете да създадете стилно жилище, ако го оставите да се занемари целия ви труд ще отиде на вятъра. Редовното почистване с прахосмукачка и парцал е просто задължително.

Така своевременно ще премахнете петната по килима, който ще съсипят красотата му или ще съумеете да предотвратите претрупването на вещи в стаите.

Чистият и подреден дом е една сигурна гаранция за постигане на елегантния му вид.

9 начина да направите дома си елегантен
4.2 (84.35%) 46 глас[а]

Масивен паркет София