9 проблема свързани с появата на мухъл и тяхното превантивно решение

Проблем № 1

Пропускащите въздух вентилационни инсталации създават конденз, а от там влажна среда, подходяща за развитието на плесени.

Решение-Погрижете се вентилационната система да бъде уплътнена добре и да не изпуска топъл или студен въздух по пътя си.

Проблем # 2

Стените, които са облицовани с топлоизолиращи и непропускащи въздух плоскости, могат да предизвикат поява на влага, а това е добра предпоставка за появата на мухъл.

Решение – Използвайте пропускливи материали и избягвайте такива, които задържат въздуха като в капан. Трябва да има въздушна циркулация.

Проблем # 3

При повреда, спукване на тръба или по друга причина е възможно от пералнята да изтече вода. Ако в помещението няма канал, където водата да се изтече (например в кухнята), това би могло да предизвика сериозни проблеми с проникване на големи количества влага в килима (или каквато е в случая подовата настилка).

Решение – Това е сериозен проблем. Добре е винаги да има канал в помещението, където се намира пералнята. Ако не е възможно, винаги ще има риск от изтичане на вода и задържане на влага в помещението.

Проблем № 4

Лошо вентилираната баня позволява на мухъла да расте.

Решение – Инсталирайте вентилационна система (или най-малкото, направете прозорец) за да може банята да изсъхва. Почистете появилия се мухъл с разтвор 10% белина – 90% вода.

Проблем # 5

Прясно отрязаните дърва, когато се съхраняват в закрити помещения, излъчват огромни количества влага.

Решение – Единственото възможно решение в случая е да ги съхранявате навън.

Проблем # 6

Бетонните мазета, които не са били достатъчно хидроизолирани отвън, както се случва много често със старите панелни блокове, могат да са доста проблематични. Когато влага попие в земята и премине през бетонните стени, тя може да образува голямо количество мухъл и това може да повреди съхранявани в мазата мебели и строителни материали за дома (например тапети).

Решение – Старателно се погрижете за изолацията вътрешните бетонни стени на мазата преди да съхраните нещо важно за вас там.

Проблем # 7

В някои части на климатика може да се формира мухъл.

Решение – Преди всеки летен сезон  е добре да почиствате коритото на климатика с разтвор на 1/2 процента белина и се уверете, че всичко функционира както трябва.

Проблем # 8

Ще си слагате нова дограма и ви тревожи евентуалната поява на мухъл.

Решение – Качествено монтираните прозорци и добре направената изолация, особено ако използвате от модерните дограми с вентилация, ще намалят риска от поява на мухъл в голяма степен.

Проблем # 9

Лошо подредените и некачествено поставени керемиди позволяват по време на дъжд да проникне вода до тавана на къщата.Там водата може да се окаже в капан и да причини проблеми с влагата и мухъла.

Решение – Решението в случая е правилно подреждане на керемидите и извършване на ежегодни проверки, което ще реши много проблеми в бъдеще.

9 проблема свързани с появата на мухъл и тяхното превантивно решение
4.3 (85.91%) 44 глас[а]

Интериорни решения Sunrise