9 трика за почистванепри нанасяне в нова квартира

Искате да намерите нещо, което да ви помогне в почистването на цялото жилище? Нещо, което да може да се пребори дори със залепналата храна по стените на микровълновата печка?

Американски експерти са достигнали до извода, че някои от най-елементарните решения за почистване у дома могат да са просто под носа ни и ние дори да не ги забелязваме, например оцет, етерично масло от лимон и един обикновен парцал.

Преместили сте се в нов дом и искате да почистите всичко из основи? Не се бойте! Ако имате сода за печене и оцет, то никое място у дома не може да се изпречи на пътя ви!

Ако ви предстои цялостно почистване на апартамент, в който току що сте се нанесли и искате да отстраните всички замърсявания, които предните квартиранти са оставили след себе си, можете купите от магазина няколко шишета оцет, няколко кутии сода за печене и шишенце лимоново етерично масло от билковата аптека. Друго не ви е нужно.

 Ето и 9 хитри съвета, които ще са ви от полза в такива случаи:

  1. Етеричното масло от лимон може да свърши чудеса при почистването на петна и лекета върху тъмна дървесина.
  2. Съвсем леко навлажнен парцал с малко сапунена вода може да накара подовете от твърда дървесина да заблестят.
  3. Ако по микровълновата са останали неприятни следи от мазнина и храна, пуснете за няколко минути купичка с оцет, а после просто забършете със суха кърпичка. Оцета ще е свършил трудната част.
  4. Неръждаемата стомана се почиства най-добре с помощта на леко влажен парцал от микрофибър.
  5. Вместо да бършете листата на растенията едно по едно, занесете ги в банята, измийте ги с душа като внимавате да не наводните растението и после просто го оставете да изсъхне на терасата.
  6. Стъклени повърхности със следи от варовик по тях можете да почистите много бързо с оцет. Варовикът няма никакъв шанс.
  7. Ако имате в новото си жилище гранитни повърхности, можете да се изправите срещу голямата въпросителна, а именно как се чистят те. Всъщност много просто – първо си направете малко сапунена вода в едно легенче, след това измийте повърхността с парцал и накрая я забършете със сух парцал.
  8. Дружките на вратите и прозорците, вратите и стените (за последните важи ако ако имат нужда), можете да почистите като вземете кофичка с гореща вода и разтворите в нея малко антибактериален сапун и оцет (светъл).
  9. Ако искате да се отървете от неприятни миризми в мивки и бани, разпръснете сода за печене, оставете я така известно време, а после я отмийте.
Ламинат и ламиниран паркет