Антивибрационна подложка за пералня – кога се поставя

Съвременните перални машини са удобни, икономични, качество перат и изцеждат дрехите, но има едно НО. Често при пране и изцеждане машината вибрира и в съседния апартамент се чува как ходи.

Макар и производителят да твърди, че неговата пералня машина е на практика безшумна, то практиката показва обратното.

Един от лесните начини за отстраняване на вибрацията е полагането под пералнята машина на противовибрационна подложка.

Причини за възникване на вибрации и методи за тяхното отстраняване

Най-разпространената причина за възникване на вибрациите при пране и изцеждане – това е неправилното поставяне на пералнята машина.

Важно правило – това е използване на нивелир при монтаж. Но дори и пералнята да е сложена равно, проблем с вибрациите все пак може да възникне.

Това се случва в апартаментите, в които подовете са разположени неравно. А не всеки може да се похвали с идеално равни подове у дома може не всеки.

Преправянето на подовете не е по всеки джоб, да и самият процес отнема време и енергия. В опит за разрешаване на този проблем, можем да регулираме краката на височина.

Процесът не е сложен и изисква само гаечен ключ

При съвременните перални машини краката се регулират по отделно, затова отчасти проблемът с неравните подове ще се разреши.

Регулираните по височина крака се фиксират със специална гайка. За проверка колко правилно е поставена пералнята машина, достатъчно да я поклатим.

Ако машината стои твърдо и не шава, това означава, че всичко е направено правилно. Но дори е регулирана височината на краката.

Има вероятност след известно време проблемът да се върне, защото краката на пералнята има свойството да се разклащат.

Още една причина за вибрациите е дисбаланса при разпределяне на прането в барабана. Това се случва, когато се перат различни тъкани или спално бельо.

В чаршафите и калъфките постоянно се набива нещо. Накрая, от пералнята излиза една голяма топка, която трябва да се разплита.

Ако въпреки всички взети мерки проблемът с вибрациите е актуален, купете антивибрационен килим, който се постила под пералнята машина. Обръщаме внимание, че трябва да се закупи само след проверка на правилността на поставяне на пералнята.

Предназначение

Противовибрацинната подложка се произвежда от каучук и се използва специално за поставяне на перални машини. Плътно приляга към пода и прави неравностите по-загладени.

Някои от предлаганите модели имат дори и шумоизолиращ слой. Асортиментът на съвременните антивибрационен е толкова широк, че този аксесоар може да се подбере спрямо размера на пералнята машина.

Кога трябва да се постави?

Най-добре е веднага след покупка на пералнята. Идеално равни подове се срещат рядко, затова подложката няма да е излишна.

Интериорни решения Sunrise