Блиндирани или метални врати

При закупуването на входни врати в София за вашия дом или офис, вие трябва да имате предвид, че това е една от инвестициите, които трябва да направите, за да си осигурите сигурност и спокойствие. Разнообразието от модели и видове врати често се оказва объркващо и понякога идва момент в който си задавате въпросът – каква всъщност е разликата между тях. Най-масово разпространените типове са метални врати и блиндирани врати.

Каква е разликата между различните врати

Нещото което прави разликата между тези два вида е класът на взломоустойчивост. При блиндираните врати той трябва да бъде трети или по-висок. Как обаче се определя този клас. Правят се проби в тестови условия и се определя колко по вид и сложност инструменти ще са необходими за отварянето на дадена врата с взлом.

При клас 1 например от крадците не се изискват кой знае колко усилия, за да отворят врата – това може да стане само с физически труд – удари с рамо, повдигане и отскубване от пантите. Колкото по-голям е класът на устойчивост на влизане с взлом, толкова повече инструменти и време  ще са необходими на взломаджията да разбие дадена врата. Важен е разбира се и патронът и бравата – често се предлагат варианти с бронировка.

Металните врати не са толкова защитени. Това обуславя и тяхната по-ниска цена.  За разлика от по-обикновените метални врати, блиндираните освен, че отговарят на по-високи степени на сигурност, се отличават и с приятен външен дизайн. Могат да бъдат с ламинатно покритие, MDF плоскости, фрезовани, оцветени и други. Избирайки входна врата, трябва да знаете, че тя е лицето на вашия дом.

Ако предпочитате да създавате първи впечатления за един наистина изискан и уютен дом, то ще трябва да започнете с входната врата. Тя трябва да е стилна и елегантна. Този ефект не може да бъде постигнат с една обикновена метална врата. Вратата трябва да е блиндирана, за предпочитане с фурнир и различни орнаменти, които да допринасят за изваяният дизайн и олицетворение на вашите възгледи.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com