Чаршафи от хасе, памучен сатен или Ранфорс – кое е най-доброто за лятото

Памучните изделия са много на вид, но когато става дума за чаршафи, памука е цар, поне в нормалните ценови диапазони. Има три основни вида чаршафи от памук – сатен, хасе и Ранфорс – всеки от тях има своите различни свойства и се позиционира на различни места в класацията на нежност – качество – цена.

Разглеждане на свойствата на различните текстили

Основната разлика между различните видове материи е реално това колко начесто са техните нишки и с каква плътност е памукът, от който са направени те. От тези основни показатели се наследяват и огромни разлики в нежността, допира и цялостната им визия, като допълнителен фактор е и самата дължина на памучното влакна.

Свойствата на Ранфорс

Ранфорст памучните чаршафи са известни като чаршафите с най-добро съотношение цена-качества като се позиционират между сатена и хасето. Този вид памук е изключително лек, доста мек и много добър за през лятото и зимата, до такава степен, че се използва и в направата на ризи.

Неговата нежност е прословута и изключително значима за бебета и новородени и по този показател може да се конкурира с лена. Материята им силни хипоалергенни свойства и се пере на 40 градуса.

Какво е хасе

Хасето е начин на плетене на памучни тъкани, като там честотата на нишките е 40 нишки на см2. От трите, този материал е най-евтин за създаване, но не никак неудобен или неприятен на допир.

Качественото хасе не се разтяга лесни и има възможност да възвърне своят форма ако се смачка. Има различни качества хасе, като най-качествените се правят от дългите нишки на памучните растения.

Памучен сатен – само изглежда или наистина е нежен

Памучния сатен носи славата на най-нежният и луксозен материал от всички дотук изброени. Памучните нишки с 100% чистота минават процес на мерсеризация, което е нещото което задава лъскавината и невероятната нежност на текстила.

Поради трудната обработка, луксозната визия и качеството на самата суровина, това е и най-скъпият от трите вида продукти и се използва главно при правенето на наистина луксозни материи за спално бельо. Идеален е за спални и за калъфки за възглавници през зимата, тъй като подпомага топлобмена между тялото и околната среда.

Заключение

Понякога нещата просто опират до пари, но ако искате да намерите и трите вида на доста добра цена, ние ви предлагаме да посетите експертите от PoPijami.bg и да видите техните най-нови предложения от чаршафи и други изкусно изработени продукти от памук.

Реално, ако търсите лукс избирате или сатиниран памук или Ранфорс, ако търсите баланс между цена и качество избирате Ранфорс, ако търсите проветривост като лен, тогава купувате Хасе.

Ламиниран паркет