Филтър за душ – пречиства и омекотява водата

Всички знаят, че за обеззаразяване на водата в нея се добавя активен хлор. Това вещество, а също и неговите производни се отразяват много неблагоприятно на качеството на водопроводната вода, която вече не е безопасна.

Когато стоим под душа, косата и кожа влизат в контакт с неблагоприятното въздействие на хлора. Това се отразява неблагоприятно на достъпа на полезни вещества до луковицата на косата и освен това структурата на космените фоликули се разрушава.

Това е причината косата да загуби предишния си вид – губи блясък, връхчетата започват да се късат и в крайна сметка косъмът умира.

Нищо не помага – колко и скъпи, и качествени на пръв поглед маски да купуваме, в борбата с хлора това няма да помогне. И това съвсем не е всичко.

Докато си вземаме душ хлорните съединения проникват през кожата в кръвообращението и в белите дробове в състава на въздуха. Кожата става суха, понякога се появява и сърбеж.

Хлорът също способства за появата на бръчки.

Има решение на тези проблеми – използване на филтър за душ.

По какъв начин пречистват водата?

В повечето душ филтри като филтриращ материал се използва медно-цинково гранулирано вещество с високо качество. При реакция с течността гранулите обезвреждат почти на 100% свободен хлор, който се съдържа в течността.

Чрез метода на електрохимични реакции на разтворения газообразен хлор и разтворените в течността йони и хлориди.

Видове

Различават се няколко разновидности на филтри за душ.

Филтър-приставка

Тази разновидност на душ аквафилтър се крепи с помощта на специално устройство: преходник, който позволява да се закрепи приставка на най-разнообразни места, дори на биде. Аквафилтърът е снабден със сменяема касета, която лесно се заменя.

Отличителна черта на аквафилтъра е голямата му лекота.

Този апарат се справя изключително добре с хлор и най-различни примеси.

Филтър-лейка

Поставянето на такъв аквафилтър е на мястото на душ лейката, като я замества: трябва да се навърти на шланг. Филтърът също е снабден със сменяема касета.

Филтърът-лейка е предназначен да изчисти водата от хлора, тежките метали и от механични примеси.

Филтърни топчета за вана

Този инструмент за филтрация трябва да се използва единствено във вана. Водният филтър се пуска във вода за няколко минути. Там я обеззаразява, като преобразува хлора в безопасни за нас вещества. Производителите обещават ресурс за този апарат приблизително до 400 вани.

При използване на филтри за душ ще бъдете приятно изненадани как се променя състоянието на косата и кожата. Пърхотът постепенно ще започне да изчезва, структурата на косата осезаемо ще се подобри.

Кожата ще е достатъчно добре овлажнена, тъй като хлорът изсушава.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com