Как да гладим без ютия – топ 7 начина

Гладенето е процес, който отнема свободното ни време и може да предизвика болки в кръста, но се оказва, че можем да минем и без него.

Същността на този прекрасен метод, който ни избавя от нуждата от ютия е много проста – при сушене трябва да добавим в барабана на сушилнята няколко кубчета лед и да сложим на най-високата температура.

Ледът се превръща в пара, която моментално ще изглади прането. За да получим най-добрият резултат, не трябва да тъпчем барабана до горе с дрехи. Не е ли гениално? Почти като гладим дрехите от двете страни.

Всъщност има 6 начина, с помощта на които можем да изгладим дрехите в най-екстремни условия.

1. Тенджера с вода

Вземаме голяма тенджера и наливаме в нея малко вода и слагаме на котлона да заври, изливаме съдържимото и използваме широко дъно вместо ютия.

Повярвайте, издайническите гънки по дрехата бързо ще се загладят. Но трябва да бъдем много внимателни, за да не се изгорим. Това е единственото неудобство, с които повечето от нас ще се справят.

2. Дебела книга

Желателно да бъде нещо от типа на голяма енциклопедия, останала ни в наследство, която напълно ще замени ютията. Достатъчно е да положим дебелият том на смачканото място на дрехата и да подържим известно време.

Гънката ще изчезне и дрехата ще придобие доста по-представителен вид.

3. Обикновен матрак

Лесно можете да го превърнете в ютия. За тази цел не е необходимо да полагаме особени усилия.

Вземете смачканата дреха, сгънете я на руло и внимателно я сложете под матрака. За около час. След изтичането на това време ще получите напълно изгладена дреха.

4. Пара от душа

Този начин на гладене е повече от лесен. Да кажем, окачили сте изпрана дреха на душа и се къпете. А междувременно парите от душа ще свършат своята работа и ще загладят всички гънки на дрехата.

Остава само леко да ги подсушите и ще се удивите на добрата работа на импровизираната ютия.

5. Чайник

Дори старият чайник може да ви свърши работа. Достатъчно е да използвате неговите пари, но трябва да държите дрехата достатъчно далече от горещия му дъх. Тук най-важното е да не се внимава.

6. Влажна хавлия

Също може да изиграе роля на отлична ютия. Трябва само добре да я изцедите. С влажната кърпа се натиска върху намачканата дреха върху дъската за гладене. Но след това дрехата задължително трябва да се изсуши, за да се запазят резултатите от работата ви.

7. Преса за коса

По желание винаги може да замени ютията. За тази цел трябва да разпънем намачканата дреха на масата и бързо да я минем с пресата за коса.

Ламиниран паркет