Комбинация от цветове – как да открием най-добрия вариант

Когато правим ремонт или освежаваме жилището си, ние сме длъжни да го правим правилно и качествено. Друго важно нещо, което трябва да направим, е да направим своя избор за цветове, които да покриват стените ни.

Това на пръв поглед е лесна задача, но само онези, които са се сблъсквали с това мъчение, знаят колко е тежко да се извърши правилно. От избора на цветове зависи хармонията на цялото семейство, както и уютът, към който всеки се стреми.

Днес ще хвърлим поглед към това кои комбинации от цветове са успешни. Освен това ще погледнем и за това кои цветове за кой вид стая са най-подходящи – нещо, което също е доста важно, а се забравя като зависимост.

Лилава гама за спалнята

Лилавите и добре балансираните виолетови тонове са един идеален избор за нашата спалня. Този цвят се препоръчва от много експерти по света като може би един от най-точните за този вид помещения.

Това е така, може би защото той допринася за успокояването на емоциите, леко хладен е, но не прекалено, за да ни потиска. Въобще, това е най-правилният цвят за спалнята заради съществуващия синхрон между цвят и характер на стаята.

Розова баня?

Защо не?! Щом някои хора могат да боядисат подовата си настилка в зелено, защо вие да не изградите една стилна розова баня?

Въпреки че не е от най-обичайните неща за едно санитарно помещение да бъде в розово, все пак не изключвайте варианта да ви хареса. Ако сте от онези хора, които не се подчиняват на стереотипите, то розовата баня ще помогне.

Помислете дори и за нанасяне на коралови нотки в цялостния интериор, който мигновено ще се съживи ако го направите. Това ще внесе усещане за спокойствие и хармония в помещение, в което така или иначе трябва да има тези две характеристики.

Зеленото е винаги на мода във всекидневната!

Този цвят вдъхва не само свежест. Зеленото е абсолютен синоним на хармония и вдъхва усещане за нов живот.

Чрез боядисване в зелено не се поемат никакви излишни рискове, а напротив – играете на сигурно. Този цвят може да се използва и за основен, и за акцентиращ.

Комбинира се лесно с всякакви цветове наоколо и това им дава на практика неограничено приложение навсякъде в дома, не само във всекидневната. Една зелена спалня би ви давала усещане за свежест при всяко събуждане.

Прилив във вашия хол

Морското синьо като постоянен спътник в живота е може би мечтата на всеки човек, роден близо до морето. Този цвят намира приложение във вашата стая за гости.

Няма по-разчупващ тъмен цвят от синьото. Комбинация с тонове, носещи тюркоазена нотка, плюс купа с миди и камъчета на масата за кафе, ще направи стаята ви зашеметяващ морски шедьовър!

Sunrise паркет София