Ползите да оставим старата кола за скрап

Почти всеки човек е имал стара кола за скрап, за която се е чудил дали да се мъчи да стяга за пореден път или най-накрая да се отърве от нея и да я остави в депо за рециклиране. Истината е, че това е доста атрактивен вариант, а някои хора, изненадващо, дори получават за автомобила си повече пари, отколкото ако го бяха пуснали за продан втора (или по-често трета или дори четвърта) употреба.

Няма да търсите кой да купи колата

Макар и повечето хора да предпочитат опцията да продадат колата си на нов собственик, защото се надяват, че така ще получат повече пари, това не винаги е възможно. Помислете колко много стари коли се продават на пазара, а цените на много от тях не могат да достигнат дори и стойността на суровините, от които са направени. За да избегнете търсенето, чакането и всички други главоболия, най-добре заложете на рециклирането и оставете колата за скрап. Така ще сте наясно колко ще получите и няма да се налага да чакате изобщо.

Отговорни към околната среда с кола за скрап

Оставянето на вашата стара и непотребна кола за скрап е един начин да се постъпи отговорно по отношение опазването на околната среда. Старите автомобили се рециклират почти напълно, като само една съвсем малка част от материалите, от които е изработена колата, не могат да бъдат рециклирани и използвани като суровина.

Предимството да сте в София – лесно изкупуване на кола за скрап

Във всеки един по-голям град в страната има място, на което хората могат да оставят своите стари коли за скрап, но в случая жителите на София и околностите имат предимството да разполагат с по-голям избор и по-добри условия (вижте предложенията на KolaZaSkrap.bg). Сред предимствата са по-бърза реакция, по-високи цени, които можете да получите за старото си возило, както и възможността да бъде извозено от адреса ви.

По-лесно справяне с бюрокрацията

Обикновено, при опит да продадем старото возило на нов собственик се налага да преминем през цял куп бюрократични препятствия като бракуването например. Макар това да не е кой знае колко сложно, в натоварено ежедневие като нашето, малцина разполагат с достатъчно време да се занимават с това. Предимството да оставите старата си кола за скрап е, че фирмата, която изкупува автомобила, ще се ангажира с документацията по неговото отписване.

Ламинат и ламиниран паркет