Повече красота с фурнировани врати

Един от безспорните продукти хит на пазара в последните години са добрите фурнировани врати. Те притежават качествата и красотата на масивните интериорни врати, но са доста по-евтини. Това ги прави атрактивни за потребителите, които получават красиви врати и спестяват доста пари. При изработката на врати с фурнир има множество варианти, тъй като има много видове фурнири.

Различните видове фурнировани врати

Естественият фурнир представлява тънки листове ценна дървесина, изрязани от масивно дърво. Така получените листове се обработват и се лепят върху плоскости от обикновено дърво, при което се създават красиви врати, които не са толкова скъпи, колкото биха били ако бяха изцяло изработени от ценна дървесина.

Натуралният фурнир може да се получи от ценни дървесни видове, които са редки и по тази причина са скъпи. Все пак, вратите облицовани с естествен фурнир са по-скъпи, отколкото тези, покрити с изкуствено създадени имитации. Според нас, по отношение на експлоатационните качества разликите не са особено големи, затова обекти, които имат ограничен бюджет могат да се възползват от варианта за интериорни врати, облицовани с изкуствен фурнир. Той се изработва в различни шарки, които до съвършенство имитират естествения фурнир. Този тип фурнири са от категория ЕКО заради приноса им за спасяване на ценни дървета от отсичане.

Естествените фурнири имат уникална шарка, създадена от природата. Дори и листове, изрязани от едно дърво се различават едни от други, така че няма как да бъдат създадени две абсолютно еднакви врати. Това е качество, което много се цени от хората, които желаят да създадат оригинален и неповторим дизайн на жилището си. Този тип врати са подходящи за жилища, офиси и обществени сгради, но не и за места с повишена влажност, тъй като естественият материал се повлиява от влагата.

Затова при избор на фурнировани интериорни врати хората често предпочитат изкуствения фурнир. Той е влагоустойчив, не се напуква, не се обезцветява и се почиства лесно. Тези качества, в комбинация с по-ниската цена правят изкуствения фурнир безценен материал за изработка на врати.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com