Пране на мека мебел – колко често да е

Пране на мека мебел – защо е важно да го правим регулярно? Ако сте от хората, на които им трябва подсещане за това, че може би е добре меката мебел у дома вече да бъде почистена в дълбочина, то настоящото четиво е точно за вас. Тук ще откриете правилната мотивация за повишаване на чистотата и хигиената у дома, за което всички членове на домакинството след това ще ви благодарят.

Изпирането на меката мебел ще подобри качеството на въздуха в стаята

Може и тези неща да не са видими с просто око, но дори при сядане върху нередовно поддържан диван в атмосферата в стаята се разнасят прах, мръсотия, плесенни спори, частици мъртва кожа и бактерии. Голяма част от тях са алергени и могат да задействат симптоми у членове на семейството с по-чувствителни ноздри.

Премахването в дълбочина на всички тези замърсяващи агенти ще доведе до подобряване на качеството на въздуха в стаята, а това от своя страна води до много други предимства. При редовно пране на меката мебел вкъщи получавате свеж въздух, без тежка миризма на застояло. Това е особено валидно за домове с пушачи, дори когато те не пушат у дома. Миризмата на цигарен дим се просмуква в дрехите, а при тяхното съприкосновение с меката мебел – и в тапицериите.

Правилото важи с още по-голяма сила за домове с малки деца и домашни любимци. Важно е да имате предвид, че с подръчни почистващи средства трудно ще се постигне дълбоко почистване на дамаските. Затова най-добре е да потърсите фирма, предлагаща пране на мека мебел като Borisov-Clean.com.

Пране на мека мебел като средство за поддържане на здравословна среда

Голям процент от световното население страда от алергия към домашен прах и акари, без дори да го подозира. Не е нужно да сте с установена алергия, за да се грижите за перфектната хигиена на своя дом.

Трупаните с година микроби, прах и акари по тапицериите на диваните, фотьойлите, табуретките, офис стола, декоративните възглавници и матраците нямат място в един поддържан дом. Затова истински загрижените за здравето си домакини не пропускат възможности за отърваване от алергените и замърсяванията, особено когато те имат пряка връзка със здравето и удобството на семейството.

Грижа за безупречна визия и дълъг живот на обзавеждането

Освен всички дотук изброени предимства, чрез регулярното пране на мека мебел се грижи за удължаване на експлоатационния живот на обзавеждането и неговата визия. Ако сте прекарали дни наред в търсенето на перфектния диван, то би било разумно да се погрижите максимално за запазването му, подлагайки го на регулярно почистване и пране в дълбочина.

Притеснявате се да изперете сами меката мебел вкъщи, за да не повредите техните дамаски? Borisov-Clean.com е насреща за всеки, който иска домът му да блести от чистота.

Sunrise паркет София