PVC или алуминиева дограма да изберем?

Един от най-важните въпроси, който мъчи всеки решил да подмени своята дограма е дали да избере PVC или алуминиева дограма. В този материал, ще се опитаме да систематизираме накратко какви са преимуществата и недостатъците на тези две решение с надеждата да ви помогнем във вашия избор.

PVC дограма

Тази дограма става все по-популярна в последните години, особено след като бе повишена нейната устойчивост и бе гарантиран нейния живот, както и постоянния цвят на нейните профили.

Силни страни:

  • PVC е лесен за обработка материал, което го прави едно рентабилно решение, което въпреки всички чудесни характеристики ще откриете на страхотно достъпни цени;
  • Изключително дълъг срок на експлоатация – един недостатък на пластмасите в глобален аспект, който обаче тук намира своето съвършено удачно приложение в услуга на потребителите;
  • PVC дограмата и по-конкретно профилите й имат много ниски коефициенти на топлопроводимост, което е страхотно решение, ако търсите бюджетно решение за минимизиране на топлозагубите и шума в дома си;
  • Посредством модерна технология, качествената PVC дограма предоставя подобрени характеристики спрямо в момента произвежданата у нас алуминиева дограма, която има да наваксва още доста, включително когато говорим за пожароустойчивост.

Слаби страни:

  • Според много хора отстъпва като предоставяне на бизнес усещане, което го прави по-рядко използван в офиси и хотели, но това зависи от модела на профила на вашата дограма, както и фирмата, която сте избрали.

Алуминиева дограма

Алуминият е материал, който се е доказал в очите на хората и цивилизацията като цяло. За много заводи и фабрики, офиси и бизнес сгради той е естествено решение, но алуминиева дограма във Варна днес използват и много домакинства.

Силни страни:

  • Висока якост на материала, която не позволява огъването на профила дори след 20 години;
  • Пожароустойчива е и спомага за предотвратяването на тежки последици при битови инциденти;
  • Създава усещане за престиж и масивност, което го прави предпочитан в бизнес условия.

Слаби страни:

  • За разлика от PVC, алуминиевата дограма има по-висок коефициент на топлопроводимост;
  • Повишена вероятност за образуване на конденз.

Изводи за това коя е по-добра PVC или алуминиева дограма

Дебатът коя е по-добрата PVC или алуминиева дограма е доста сериозен. Все пак смеем да твърдим, че всичко зависи от индивидуалните специфики, фирмата за монтаж на дограма, нейната марка, както и от приложените към нея аксесоари. На практика почти всеки неприятен момент от горните може да бъде решен с малко по-висока инвестиция в качество.

PVC или алуминиева дограма да изберем?
3 (60%) 2 глас[а]

Sunrise-bg.com - Ламинат и паркет