Ръководство за лазерна епилация на подмишниците

Създадохме тази статия специално за тези от нашите читатели, на които им предстои да се подложат на лазерна епилация на подмишниците. Тази процедура гарантира премахването на окосмяването в тази област завинаги. Разбира се, това не се случва след първата сесия, а трябва да се подложите няколко пъти на третиране с лазер. Колко точно следва да разберете в този текст.

Ние се допитахме до специалистите от SenseLaser.bg, които имат дългогодишен опит в предлагането на тази услуга. Те споделиха с нас няколко основни момента, които се включват в извършването на лазерната епилация на под мишниците. Също така ще в тази статия ще намерите и полезни съвети за това как да се грижите за кожата си преди и след процедурата.

Какво да очаквате от лазерна епилация на подмишниците

Процедурата за лазерна епилация на подмишниците е бърза и обикновено завършва за сравнително кратко време, тъй като зоната, на която се прилага е малка. При този вид услуга се използва лазер, който преобразува светлината в топлина, чрез която се изгаря корена на косъма. Така той се унищожава и растежа му спира завинаги.

Процедурата е селективна, което означава, че лазерът насочва своята енергия само към космите, без да поврежда околната кожа.

Много хора се притесняват какво е чувството по време на третирането на кожата с лазер. Възможно е по време на процедурата да почувствате лека топлина или пощипване по кожата. Степента на тези усещания зависи от това колко чувствителна е вашата кожа.

Повечето апарати за лазерна епилация са снабдени с охлаждащи системи благодарение, на които се намалява чувството на дискомфорт по време на процедурата.

Какъв е броя на необходимите сесии

Навярно знаете, че с всяка следваща сесия резултатите от лазерната епилация на подмишниците ще са по-добри. Първата сесия отстранява само част от космите. Дори и при зони, които имат малка площ като подмишниците се налага извършването на повторни сесии.

Точният брой зависи от типа кожа, пигментацията и реакцията след третирането ѝ с лазер. В повечето случаи се препоръчват между 6 и 8 сесии, провеждани на интервали от около 4-8 седмици.

Как да се погрижите за кожата си след процедурата

От изключителна важност е как се грижите за кожата си след всяка сесия. Препоръчително е да носите широки памучни дрехи, за да избегнете триенето по кожата. Също така не трябва да излагате кожата си на слънце или на UV лъчи. Това означава, че не трябва да ходите на плаж или на солариум поне до 2 седмици след процедурата.

Не забравяйте да поддържате кожата си хидратирана чрез достатъчния прием на вода и използването на кремове с алое вера.

Масивен паркет София