Стъклени врати за баня – защо са все по-предпочитани

В последно време все по-често при ремонт на баня изборът на вратите се прави в полза на стъклените. В банята, по-често от всяко друго помещение стоим голи, а вратите от стъкло се радват на все по-голяма популярност – защо?

Всичко е много просто! Стъклените врати са много практични и хигиенни. Но нека всичко подред.

Предимства на стъклените врати

Традиционно стъклото се смята за много крехък материал, който лесно се покрива се напуква или се чупи от незначително физическо въздействие.

Но съвременните технологии не стоят на място. Предлаганите за продажба врати се изготвят по специална технология и са толкова здрави, че трябва доста да се постараем, за да ги разбием.

Освен това ако се съмнявате в заявената от производителя здравина, можете да залепите отгоре специално защитно фолио.

Стъклените врати са много хигиенични

Те не поддържат разпространението на плесен или на гъбички. От тях не се отделят вредни вещества, които могат да се съдържат в боите, лаковете, лепилата или в материала за облицоване на традиционните дървени врати.

Стъклото лесно се мие. Няма да се притеснявате, че вратата ще се олюпи, след като я измиете с някакво миещо средство, както това ще се случи при миенето на боядисани врати.

Вратите от стъкло са абсолютно невъзприемчиви към въздействието на влага и висока температура, характерни за микроклимата на банята.

Дървените врати се надуват от влагата и започват трудно да се затварят, стъклената врата е абсолютно невъзприемчива към вода и може да си позволим да я поливаме от сутрин до вечер.

Вратите от стъкла притежават значителна механична здравина, за която вече говорихме малко по-горе.

Освен това сред плюсовете могат да се посочат способност за пропускане на светлина, което може да от полза, ако внезапно изгасне осветлението в банята.

Също на стъклото с помощта на пясъкоструен апарат могат да се създадат много красиви рисунки, което е невъзможно да се направи на врати от пластмаса, дърво или MDF.

Стъклени плъзгащи се врати в банята

По своето устройство стъклените врати могат да бъдат обикновени с панти или плъзгащи се.

В случая с вратите със стандартно отваряне, закрепването за дървената каса се извършва по същия начин както и при обикновените – с помощта на панти.

Стъклените врати е възможно е да не са в стандартната правоъгълна форма. Нищо не пречи да им се придаде необходима форма за дизайна на помещението с геометрична конфигурация.

При малък апартамент свободните квадратни метри са доста ограничени, и икономията на пространство играе важна роля при избор на системи за отваряне на вратите.

Често плъзгащите се врати се превръщат в истинска находка. С тази врата няма как да ударим никого при излизане от банята.

Sunrise паркет София