Топ 5 правила за успешна покупка на битови уреди

По-добре да проверим още веднъж. Този принцип е приложим и ако е необходимо да закупим битова техника. Но външният вид това не е всичко.

Затова решавайки как да изберем битова техника следва да обърнем внимание на нейните технически характеристики, особености на експлоатация.

Няма да бъде излишно да определим къде да потърсим необходимия модел, и струва ли си да използваме интернет за тази цел.

5 стъпки към правилния избор

Трудно е да изберем правилно битова техника – и по възможност трябва да се възползваме от консултациите на един от продавач консултантите, но някои нюанси трябва да се познават от всеки от купувачите. А именно – 5 основни момента.

1. Уред от витрината

Една от вероятните и разпространени ситуации – това е предложение да закупим техника, изложена в търговска зала. Стандартен аргумент на продавач-консултанта е, че от модела е останала само 1 бройка, която е останала на витрината.

Струва ли си да се съгласяваме на подобно предложение? Разбира се, това е лично решение, но трябва да се отчетат следните факти.

Уредът, изложен в търговската зала, най-често е този, който е имал нужда от сервизно обслужване и ремонт.

Освен това постоянното местене от склада в търговската зала и обратно не остава безследно, на повърхността остават драскотини. А понякога това води до счупване на битовата техника.

2. Функционалност

Високата цена, която има битовата техника, на известни производители, често е обусловена от не толкова от качеството, колкото от голямото количество допълнителни функции и популярност на марката.

За да изберем правилно подходящия и наистина необходимия ни модел, следва да се замислим за необходимостта от определени функции.

Интересен е фактът, че според едно изследване, повечето купувачи не използват всички допълнителни възможности на битовите уреди, които са закупили.

3. Габарити

Този критерий е особено важен ако е необходимо да се избере техника за вграждане.

По-добре да се откажем или да отложим покупката, отколкото да закупим модел, който не е подходящ за размерите на кухненската мебел.

А още по-добре е да закупим техниката за вграждане едновременно с поръчка на кухненска гарнитура.

4. Разход на електроенергия

За да изберем правилно необходимата техника следва да отчетем не само общият разход на електричество, но и мощността. Особено това е важно по домовете в по-старите сгради.

Проводниците в такива сгради обикновено не са разчетени за голям разход на електроенергия. Затова за правилен избор на битова техника следва да се консултираме с електротехник.

5. Колкото повече информация, толкова по-добре

Как да определим какъв модел да изберем? Задайте си колкото се може повече въпроси. И колкото по-конкретни са те, толкова по-добре.

Събирайки необходимата информация можем да определим какъв модел да изберем правилно.

Интериорни решения Sunrise