Топ 6 битови уреди на бъдещето

Избирате нова техника за дома? Ще ви разкажем за новостите при домашното оборудване. Високотехнологичните помощници ще се погрижат за чистотата на дрехите и на вашата фигура, а също ще ви зарадват със своята съобразителност.

На пръв поглед изглежда, че инженери и технолози са изобретили всичко, което е възможно. Трудно е да си представим с какви джаджи още ще ни зарадват производителите на умна техника.

В последно време прогресът се движи не в посока на създаване на нови изобретения. Изобретателите се опитват да добавят нови, по-съвършени функции и технологии на вече обичайните за всички апарати.

Какви още трикове и приспособления, облекчаващи живота, ни очакват в най-близко време?

1. Перални машини

Изглежда, че някои модели ще имат по-напреднал интелект, отколкото на разумния човек. Сами определят типа тъкани и избират подходящ режим, имат дистанционно управление, сензорен дисплей и дори откликват на гласови команди.

Разработчиците измислят модели, които употребяват по-малко количество електроенергия, тъй като това е един от най-разходващите прибори.

2. Хладилници

Само до преди 10 години хладилниците със сензорен екран са изглеждали като фантастичен лукс и предмет на снобизъм. Сега подобна техника премина в средния ценови сегмент.

Стана ясно, че хладилникът с компютър е необходим атрибут на бъдещото, който следи как се храните. Умният кухненски помощник може дори да поръча необходими продукти от онлайн магазин.

3. Шкаф робот

До сега сте прекарвали часове в гладене и нареждане на пране и дрехи? Съпругът ви се изненадва от това какво се уморявате, тъй като пералнята сама си пере всичко?

Сега това уморително и скучно задължение може да се възложи на техниката. Умният шкаф прекрасно ще заглади всяка гънка и ще ги подреди в равни редици.

4. Вакуумен блендер

Мечтаете за свръхмощен кухненски агрегат, който може да смели и да разбърка най-различни продукти? На помощ идва устройство, работещо по технологията на вакуумното въздействие.

Може да смели до необходимата консистенция всичко. Същевременно продуктите запазват всички свои витамини и свойства.

Единственото, което засега спира много домакини, това е доста високата цена. Засега могат да се позволят такъв блендер много шеф-готвачи.

5. Ютия с прозрачна плоча

Ако все пак не се доверявате на робот и желаете да гладите сами, производителите измислиха професионална ютия с абсолютно прозрачна плоча от специално стъкло.

Иновацията не само изпълнява естетична функция. Според твърденията на създателите стъклената повърхност по-деликатно въздейства на тъканта, отколкото метала.

6. Аспиратор

Какво още може да се измисли за това устройство – йонизиране, озониране? Специалистите отдавна използват долният аспиратор на ниво нагряваща повърхност на печките от по-висок клас.

Сега технологията ще стане по-достъпна. Обещават ни, че миризмите и мастните изпарения се разпространяват из цялото кухненско пространство.

Топ 6 битови уреди на бъдещето
Оцени!

Ламинат и ламиниран паркет