Как да почистим кожени летни чехли и сандали

През лятото се радваме на възможността да приберем зимните обувки в шкафа и да извадим удобните летни чехли и сандали. За съжаление, летните месеци често се свързват с поява на лоши миризми. Човек се изпотява, обувките започват да миришат неприятно, а ние не винаги знаем как да се справим адекватно с проблема.

Сред летните артикули, които почистваме най-трудно няма как да не изтъкнем кожените летни чехли. Носят ги и мъже, и жени, защото кожата винаги е удобна и се свързва със здравина и устойчивост. И докато това наистина е така, кожените чехли имат един безспорен недостатък – трудно се почистват.

Това се дължи на самата кожа, която просто не позволява да ги цопнете в легена или да ги бутнете в пералнята, тъй като това ще ги съсипе.

Има едно средство обаче, което е много ефективно – сапун за кожа. Нанася се върху кожени чехли и сандали с влажна кърпа, оставя се да поседи малко за да подейства, а след това се почиства със суха кърпа докато се отстрани напълно и се полира кожата.

Ако нямате на разположение такъв сапун, тогава можете да почистите кожените чехли и сандали с домашни средства. За целта ще е необходима малко сода за печене. наръсете обилно върху сандалите и оставете содата да постои един ден за да подейства. След това почистете внимателно.

Ако кожата е третирана и позволява това, бихте могли да смесите вода с оцет и с леко навлажнено парцалче можете да почистите външната страна на обувката.

Сега ще се зачудите и ще кажете, че няма как да познаете дали кожата на вашите чехли е третирана и обработена, или не, но ние ще ви изпреварим. За да разберете дали кожата е обработвана, просто поставете капка вода върху нея. Ако водата постепенно попие в тъканта, това означава, че не е обработвана. Ако пък водата просто се стече на страни, това означава, че кожата е третирана и е по-устойчива.

Една добра идея как да предпазите вашите кожени чехли или сандали от лоши миризми е да поставяте в тях редовно намачкан вестник или друга хартия. Ето ви една добра идея какво да направите с купчините досадни стари документи. Прилагайки този малък трик, хартията ще абсорбира излишната влага от чехлите и така няма да се появи неприятна миризма.

Не е лоша идея да поставяте в кожените чехли или сандали от време на време по една капка етерично масло от кедър или сандалово дърво. те притежават превъзходен аромат и ще направят чехлите или сандалите да ухаят на току що купен от магазина скъп продукт.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com